Een Netwerk Opzetten Via Een Switch

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Opzetten Via Een Switch
Een Netwerk Opzetten Via Een Switch

Video: Een Netwerk Opzetten Via Een Switch

Video: Een Netwerk Opzetten Via Een Switch
Video: Op zoek naar een netwerk switch? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

U kunt verschillende apparatuur gebruiken om uw eigen lokale netwerk te creëren. Bij het bouwen van een netwerk dat groot genoeg is, kun je het beste een switch of netwerkhub kiezen.

Een netwerk opzetten via een switch
Een netwerk opzetten via een switch

Het is nodig

  • - netwerkkabels;
  • - schakelaar.

instructies:

Stap 1

Koop het apparaat van je keuze en voorzie het van een AC-aansluiting. Schaf het benodigde aantal netwerkkabels aan. Gebruik ze om de LAN (Ethernet) connectoren van de switch aan te sluiten op de netwerkadapters van uw computers. Het is beter om een schakelaar te gebruiken die een leerfunctie heeft. Dit zal het opzetten veel gemakkelijker maken.

Stap 2

Configureer nu de instellingen voor de netwerkadapters van de aangesloten computers. In dit geval is het beter om voor alle netwerkkaarten constante IP-adressen te gebruiken. Goedkope switches hebben zeer beperkte routeringstabelmogelijkheden. Het wordt niet aanbevolen om dit apparaat te overbelasten met dynamische IP-adressen. Open Netwerkcentrum op elke computer. Ga naar het menu "Adapterinstellingen wijzigen".

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het gewenste lokale netwerk (als er meerdere zijn). Selecteer Eigenschappen. Open nu de TCP/IP parameters van deze netwerkkaart. Klik op "Gebruik het volgende IP-adres". Voer de statische IP-waarde in voor de geconfigureerde NIC. De rest van de items kunt u ongewijzigd laten als u niet van plan bent een server of router in uw netwerk op te nemen. Sla de instellingen van dit menu op door op de knop "OK" te klikken.

Stap 4

Configureer de netwerkadapters van andere computers op dezelfde manier. Het is beter om IP-adressen te gebruiken die zich op hetzelfde subnet bevinden. Vervang alleen het vierde segment van het adres. Houd er rekening mee dat switches geen communicatie van hoge kwaliteit kunnen bieden tussen internetbronnen en intranetcomputers. Het voordeel is dat wanneer een groot aantal computers is aangesloten, switches een hogere snelheid van informatie-uitwisseling bieden dan routers.

Aanbevolen: