Hoe DNS-servers Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe DNS-servers Te Wijzigen
Hoe DNS-servers Te Wijzigen

Video: Hoe DNS-servers Te Wijzigen

Video: Hoe DNS-servers Te Wijzigen
Video: Microsoft Windows7 Hoe handmatig te wijzigen van uw dns servers. 2024, Mei
Anonim

Een DNS-server is een toepassing die reageert op DNS-query's met behulp van het juiste protocol. Het kan ook de host zijn die de gevraagde toepassing uitvoert. Elke internethosting heeft zijn eigen DNS-server en om de site te laten werken, moet u het hostingadres registreren in de DNS-instellingen.

Hoe DNS-servers te wijzigen
Hoe DNS-servers te wijzigen

instructies:

Stap 1

Elke betaalde hosting biedt zijn klant zijn eigen DNS-zones, als de hosting geen domeinregistreerder is, of als u het domein naar de hosting hebt overgebracht en het eerder op een andere plaats hebt geregistreerd. Om de sites te laten werken op hosting van derden (geen hosting van de registrar), moet u de NS-zones wijzigen: NS1 en NS2. Dit gebeurt in het domeinregistrar-account.

Stap 2

Ga naar de site waar je het domein hebt geregistreerd waarvan je de DNS wilt wijzigen. Zoek de vereiste URL in de lijst met betaalde domeinen en selecteer "Delegatie" of "DNS-servers beheren" in de instellingen of parameters van het domein. Verschillende registrars noemen dit item anders.

Stap 3

Nadat u de link hebt gevolgd, toont het scherm lege velden DNS 1, DNS 2, DNS 3 en DNS 4, evenals symmetrische velden voor het invoeren van IP. Vul de velden DNS 1 en DNS 2 in en geef de ns-adressen aan die door de hosting zijn verstrekt (zoals ns1.hosting.ru en ns2.hosting.ru).

Stap 4

De rest van de velden worden meestal leeg gelaten. Sla na de uitgevoerde bewerking de wijzigingen op - meestal is hiervoor een knop "Opslaan" of "Wijzigen". Als u in hetzelfde venster wordt aangeboden om de adressen van de registrar te gebruiken, maar hosting niet, schakelt u dit selectievakje uit. Schakel ook de optie "Domein verwijderen uit delegatie" uit, als die er is.

Stap 5

Een volledige update van DNS-zones vindt plaats binnen 6-12 uur. Na deze tijd is uw site beschikbaar op nieuwe servers. De DNS-update van de provider duurt maximaal 48 uur, daarom kan het zijn dat de site vanaf sommige computers een dag of twee niet beschikbaar is na het wijzigen van de DNS-server.

Aanbevolen: