De Naam Van De Dns-computer Vinden

Inhoudsopgave:

De Naam Van De Dns-computer Vinden
De Naam Van De Dns-computer Vinden

Video: De Naam Van De Dns-computer Vinden

Video: De Naam Van De Dns-computer Vinden
Video: Using nslookup to resolve domain names to ip addresses 2024, Mei
Anonim

Elke gebruiker weet dat elke op het netwerk aangesloten computer zijn eigen identificatienaam en IP-adres heeft. Uw computer heeft ook een DNS-naam die uniek is voor het netwerk en bestaat uit een combinatie van de domeinnamen van de volledige netwerkhiërarchie waartoe u behoort.

De naam van de dns-computer vinden
De naam van de dns-computer vinden

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Start Netwerkomgeving of Netwerkcentrum (als u Windows 7 gebruikt). Let in de eigenschappen van de netwerkverbinding op de gelijknamige parameter. Om de eigenschappen van een netwerkverbinding te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het verbindingspictogram en selecteert u Eigenschappen. U kunt ook via de snelkoppeling "Deze computer" gaan. Zoek vervolgens aan de linkerkant van het venster een tabblad met de naam "Configuratiescherm". Klik daarin op de snelkoppeling "Netwerkomgeving".

Stap 2

Voor Windows 7 kunnen de eigenschappen van het TCP / IP-protocol ook worden bekeken door op de netwerksnelkoppeling te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren in het venster dat wordt geopend. Als deze parameter automatisch wordt ingesteld door een extern netwerkapparaat, moet u het opdrachtregelprogramma uitvoeren. Elk besturingssysteem heeft vergelijkbare functies die opdrachtcontrole mogelijk maken.

Stap 3

Typ cmd in het venster Uitvoeren of voer het opdrachtregelprogramma uit vanuit het menu. Typ het commando ipconfig / all en druk op enter op je toetsenbord. Voer deze opdracht zorgvuldig in, aangezien onjuiste combinaties uw computer en het hele besturingssysteem kunnen beschadigen. Alle informatie over de huidige netwerkinstellingen verschijnt op het scherm.

Stap 4

U kunt de DNS-naam ook opvragen bij de netwerkbeheerder van uw netwerksectie of door de documentatie over het tot stand brengen van een verbinding te lezen die u op het kantoor van de provider is gekregen. Dergelijke parameters worden zeker vermeld in de instructies voor het opzetten van een netwerkverbinding. De DNS-naam van een computer bestaat uit alle domeinnamen van het stroomopwaartse deel van de netwerkstructuur. Wees daarom niet verbaasd als deze parameter niet kort is. Top-level domeinnamen zijn niet talrijk - er zijn er ongeveer 250. De rest van de namen zijn gevormd op hun basis.

Aanbevolen: