Terminaltoegang Instellen

Inhoudsopgave:

Terminaltoegang Instellen
Terminaltoegang Instellen

Video: Terminaltoegang Instellen

Video: Terminaltoegang Instellen
Video: Terminál Yomani: propojení s pokladnou 2024, Mei
Anonim

Terminaltoegang maakt het mogelijk om computerbronnen te herverdelen tussen de lokale machine en de server. Bijvoorbeeld een betaalautomaat. Het leest informatie van de kaart en wordt al op de server verwerkt.

Terminaltoegang instellen
Terminaltoegang instellen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - onderdelen van het netwerkdienstensysteem;
  • - Installatieservices op afstand;
  • - Terminalserver;
  • - vaardigheden op het gebied van systeembeheer.

instructies:

Stap 1

Installeer de benodigde componenten om Widows-terminaltoegang te configureren, namelijk: Networking Services, Remote Installation Services, Terminal Server. Installeer ook de DHCP-service (Dynamic Host Configuration Protocol). Ga naar beheer, start de DHCP-beheerconsole, maak een nieuw adresbereik (Nieuw bereik).

Stap 2

Geef een naam voor het gebied en een beschrijving. U kunt elk van deze parameters instellen, omdat: deze informatie is niet bedoeld voor het systeem, maar voor de beheerder. Voer het bereik van de IP-adressen in. Voer de vereiste IP-adressen en netmasker in. Maak het gebied groter dan het aantal terminals dat u wilt gebruiken. Hotelbesturingssystemen, zelfs geconfigureerd voor een vast adres, zullen nog steeds een verzoek indienen bij de dhcp-server.

Stap 3

Geef in het volgende venster uitsluitingen van het bereik op, deze zijn nodig in het geval dat een groot vrij bereik voor terminals vereist is, maar het is niet mogelijk om het te selecteren. Stel een deadline voor het uitgeven van adressen.

Stap 4

Specificeer speciale parameters die het laden van schijfloze terminals bepalen. Klik met de rechtermuisknop op de optie Bereikopties, selecteer de opdracht Opties configureren. Ga naar het tabblad Algemeen, voer twee parameters in de terminalinstellingen in: 067 en 066. De parameter Boot Server Host Name (066) definieert het adres van de computer waarop de tftp-server wordt gestart, en de parameters Bootfile Name (067) de naam van het bestand dat naar de terminal is geladen, en de download zal vanaf dat bestand beginnen. Geef de bestandsnaam thinstation.nbi op. De configuratie van het terminalgebied is voltooid.

Stap 5

Activeer het gebied door met de rechtermuisknop op het gebied te klikken, selecteer activeren. Vervolgens zal de server de informatie verstrekken die nodig is voor het laden van de terminal. Configureer vervolgens de tftp-serverservice.

Stap 6

Ga naar "Configuratiescherm" - "Programma's toevoegen of verwijderen", selecteer Windows-componenten, installeer het onderdeel Remote Installation Services.

Stap 7

Ga naar Start - Uitvoeren, typ Regedit.exe, maak de registersleutel HKLM / System / CurrentControlSet / Services / Tftpd / Parameters / Directory. Ga vervolgens naar "Beheer", selecteer de waarde voor het opstarttype voor de Trivial FTP Daemon - automatisch (Automatisch). Alle basisinstellingen voor terminaltoegang zijn voltooid.

Aanbevolen: