Hoe De Gebruikersmap Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Gebruikersmap Te Wijzigen
Hoe De Gebruikersmap Te Wijzigen

Video: Hoe De Gebruikersmap Te Wijzigen

Video: Hoe De Gebruikersmap Te Wijzigen
Video: Wijziging naam gebruikersaccount (SchoonePC instructievideo 03) 2024, April
Anonim

De standaard gebruikersmap wordt opgeslagen op het systeemstation. En er is altijd het risico om informatie te verliezen tijdens de herinstallatie van het besturingssysteem. De schijf wordt immers geformatteerd en uw accountgegevens worden vernietigd. Over het algemeen wordt het niet aanbevolen om belangrijke gegevens op de systeemschijf op te slaan. Zelfs wanneer virussen op de computer komen, worden eerst de bestanden op de systeemschijf geïnfecteerd. Daarom is het beter om de gebruikersmap te wijzigen.

Hoe de gebruikersmap te wijzigen
Hoe de gebruikersmap te wijzigen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Maak eerst een map waarin al uw accountgegevens worden opgeslagen. Daarna kunt u doorgaan naar de procedure voor het wijzigen van de gebruikersmap. Klik op Begin. Ga dan naar het "Configuratiescherm". Zoek het onderdeel Systeembeheer in het Configuratiescherm. Start het op.

Stap 2

Zoek vervolgens aan de linkerkant van het venster de regel "Lokale groepen en gebruikers". Er staat een pijl naast, klik erop. Klik daarna op de regel "Gebruikers". Er verschijnt een lijst met profielen (accounts) die op deze computer staan. Zoek daarom uw account op en dubbelklik erop met de linkermuisknop.

Stap 3

Ga nu naar het tabblad "Profiel". In het geopende venster heet het onderste gedeelte "Home Folder". In de regel "Pad" moet u daarom het volledige pad invoeren naar de map die voor uw profiel wordt gebruikt. Klik daarna op "Toepassen" en OK.

Stap 4

Voor eigenaren van het Windows 7-besturingssysteem is deze methode geschikt. Verplaats eerst de inhoud van de profielmap naar een andere locatie. Daarna moet u zich met een ander account op het systeem aanmelden, omdat het actieve profiel niet kan worden overgedragen. Om dit te doen, kunt u eenvoudig een tijdelijk account maken en deze later verwijderen.

Stap 5

Nadat u zich met een ander account op het systeem hebt aangemeld, klikt u met de rechtermuisknop op "Deze computer". Selecteer Eigenschappen en vervolgens Geavanceerde systeeminstellingen. Klik verder in het gedeelte "Gebruikersprofielen" op "Opties". Selecteer daarna uw account in de lijst met gebruikers. Klik onderaan het venster op "Kopiëren". Selecteer een nieuwe map voor uw profiel. Klik op Ja.

Stap 6

Log vervolgens vanuit uw account in op het systeem en breng uw gegevens over naar de nieuwe profielmap. Nu blijft het om het register een beetje te veranderen. Open Register-editor en open vervolgens de registersleutel ProfileList.

Stap 7

U ziet nog een paar secties met nummers ernaast die de SID van de gebruiker vertegenwoordigen. Wanneer u op deze sectie klikt, ziet u de naam van het profiel in het rechtervenster. Zoek dus de sectie die overeenkomt met uw profiel.

Stap 8

Zoek daarna in het rechtervenster de vertakking ProfileImagePath. Dubbelklik erop met de linkermuisknop. Voer vervolgens het pad naar uw nieuwe profielmap in. Sla uw wijzigingen op.

Aanbevolen: