Een Netwerkbron Verbinden

Inhoudsopgave:

Een Netwerkbron Verbinden
Een Netwerkbron Verbinden

Video: Een Netwerkbron Verbinden

Video: Een Netwerkbron Verbinden
Video: Informatica - Netwerken 2024, April
Anonim

Bij het maken van kantoor-LAN's is het vrij gebruikelijk om gedeelde netwerkbronnen te maken. Hierdoor kunt u snel de benodigde informatie uitwisselen via een vrij snel datatransmissiekanaal.

Een netwerkbron verbinden
Een netwerkbron verbinden

instructies:

Stap 1

Elke computer in het lokale netwerk kan als netwerkbron worden gebruikt. U kunt zelfs openbare mappen maken op uw draagbare externe harde schijf. Zorg er eerst voor dat de geselecteerde computer zichtbaar is op het netwerk. Open het menu Systeem en beveiliging in de werkbalk. Ga naar het menu "Beheer" en open het item "Diensten". Schakel Windows Firewall uit.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op deze service en selecteer Eigenschappen. Zoek het veld "Opstarttype" in het menu dat wordt geopend en stel het in op "Uitgeschakeld". Open het Netwerkcentrum. Selecteer het menu Instellingen voor delen wijzigen. Zoek en activeer de functie "Netwerkdetectie inschakelen". Scroll nu naar beneden op de pagina en zoek het item "Schakel wachtwoordbeveiligd delen uit". Activeer het. Klik op de knop Wijzigingen opslaan en start uw computer opnieuw op.

Stap 3

Open het menu "Deze computer" en navigeer naar de partitie van de harde schijf waar u de netwerkshare wilt openen. Maak een nieuwe map en voer de naam in, bijvoorbeeld Local Resource. Klik erop met de rechtermuisknop en beweeg met de muis over het item "Delen". Selecteer de Thuisgroep (Lezen / Schrijven) optie. Selecteer in het venster dat verschijnt de optie "Objecten delen".

Stap 4

Als u geen thuisgroep gebruikt of als u specifieke computers aan de lijst met toegestane verbindingen moet toevoegen, selecteert u "Specifieke gebruikers". Klik op de pijl en selecteer het item "Alle" in het uitgevouwen menu. Klik op de knop Toevoegen. Stel deze gebruikerscategorie in op Lezen en Schrijven. Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op. Zorg ervoor dat uw netwerk geen computers bevat waarvoor u de toegang tot een netwerkbron wilt uitschakelen.

Aanbevolen: