Hoe Het BIOS Op Windows 10 In Te Voeren Op Een Asus-laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Op Windows 10 In Te Voeren Op Een Asus-laptop
Hoe Het BIOS Op Windows 10 In Te Voeren Op Een Asus-laptop

Video: Hoe Het BIOS Op Windows 10 In Te Voeren Op Een Asus-laptop

Video: Hoe Het BIOS Op Windows 10 In Te Voeren Op Een Asus-laptop
Video: How ! ASUS Laptop BOOT Menu Bios Settings ! Secure BOOT ! Boot from USB ! DVD Room , 2024, Mei
Anonim

Hoe het BIOS op een Asus-laptop in te voeren en correct te configureren? In tegenstelling tot stationaire systeemeenheden onderscheiden mobiele computers zich niet door een hoge mate van unificatie. Als in het eerste geval alleen de Del-toets overal wordt gebruikt om in te voeren, dan kunnen er verschillende opties zijn. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende opties voor het invoeren van de basis-pc-instellingen.

Hoe het BIOS op Windows 10 in te voeren op een Asus-laptop
Hoe het BIOS op Windows 10 in te voeren op een Asus-laptop

Wat is BIOS?

BIOS is een basis invoer-/uitvoersysteem. Het slaat de basisinstellingen van de computer op (datum, tijd, type geïnstalleerde processor, grootte en model van aangesloten schijven). Dat wil zeggen, de informatie zonder welke de pc niet kan functioneren. In de meeste gevallen zijn de standaardinstellingen voldoende: de computer start op en alles is in orde. Maar deze benadering is niet helemaal gerechtvaardigd. U moet geoptimaliseerde parameters instellen om de laadtijden te verkorten en resources efficiënter te gebruiken. Fysiek is het een microschakeling met vluchtig geheugen dat op het moederbord is geïnstalleerd. De werking ervan is onmogelijk zonder een batterij. Zodra de batterij leeg is, moet deze op het moederbord worden vervangen. Anders moet u bij elke keer opstarten de nodige waarden instellen, wat niet erg handig is. Het BIOS wordt gestart op een Asus-laptop of een apparaat van een andere fabrikant nadat de stroom is ingeschakeld. Daarna wordt de staat van de apparatuur getest. Voordat u begint met het laden van het besturingssysteem, kunt u het basis I / O-systeem invoeren. Tijdens de werking kan dit niet worden gedaan, omdat sommige van de waarden worden gebruikt voor de volledige werking van het besturingssysteem.

Basis inlogopties

De eenvoudigste manier om erachter te komen hoe u het BIOS op een Asus-laptop (Asus) kunt openen, is in de gebruikershandleiding die bij de mobiele pc in de kit wordt geleverd. Dit staat daar aangegeven. Maar dergelijke documentatie is niet altijd beschikbaar. Dan kunt u proberen dit tijdens het opstartproces vast te stellen. Om dit te doen, kijken we na het inschakelen van de stroom naar het scherm. Als het logo van de fabrikant verschijnt, moet u op Esc drukken. Op het zwarte scherm moet u de volgende inscriptie vinden: Enter om in te stellen … In plaats van ellips en de vereiste sleutel of hun combinatie worden aangegeven. Deze inscriptie bevindt zich onderaan het scherm of bovenaan aan het einde van de tekst. De locatie is afhankelijk van het apparaatmodel. Zoals de praktijk laat zien, gebruikt deze Taiwanese fabrikant meestal de volgende opties:

  • F2.
  • Ctrl+F2.
  • Del.

Daarom, als het niet is gelukt om het BIOS op een Asus-laptop in een van de twee eerder gegeven methoden in te voeren, dan kunt u proberen dit te bepalen door de selectiemethode. Dat wil zeggen, wanneer u de mobiele pc voor het eerst start, drukken we op de eerste toets ervan en bekijken we het resultaat. Mocht het niet lukken, dan gebruiken we de combinatie bij de volgende keer opstarten. En tot slot passen we de derde optie toe. In de meeste gevallen zou een van de drie voorgestelde opties zeker moeten werken.

Afbeelding
Afbeelding

Instellingen

De meest eenvoudige BIOS-setup op een Asus-laptop kan als volgt worden gedaan. Ga na het inloggen op dit systeem naar het tabblad Afsluiten. Hierop vinden we het item Laad geoptimaliseerde standaardwaarden en druk op "Enter". Er verschijnt een verzoek, dat positief moet worden beantwoord. Dat wil zeggen, klik op OK. Ga daarna naar Opslaan en verlaat setup en druk op Enter. Vervolgens begint de gebruikelijke herstart van de laptop. De uitgevoerde manipulaties zijn voldoende om het testproces van de apparatuur aanzienlijk te versnellen.

Aanbevelingen

Met verschillende basis I / O-opties kunt u het initialisatieproces voor een apparaat zoals een Asus-laptop versnellen. In dit geval zal de toegang tot het BIOS, zoals eerder opgemerkt, meerdere keren moeten worden gedaan. U moet onmiddellijk de volgorde bepalen voor het kiezen van een opstartapparaat. Ga hiervoor naar het gedeelte Bootmenu. Daarin, als First Boot, moet je precies die harde schijf installeren (de PgDn- en PgUp- of F5- en F6-toetsen worden gebruikt, er is altijd een hint aan de rechterkant hoe deze manipulatie uit te voeren) waarop het besturingssysteem zich fysiek bevindt. Dezelfde parameter wordt verzonden voordat deze wordt geïnstalleerd op een flashstation of op een cd (afhankelijk van waar deze procedure wordt uitgevoerd). De volgende opstartbronnen (tweede opstart, derde opstart) moeten zijn uitgeschakeld om verwarring te voorkomen. Het wordt aanbevolen om Other Boot op dezelfde manier te installeren. Vervolgens moet u de weergave van het logo van de fabrikant van de mobiele pc uitschakelen. Het kan tijdens de testfase belangrijke berichten over de staat van de computerhardware verbergen. Ga hiervoor naar het gedeelte Geavanceerd en zoek het item Logo aan. We veranderen het ook in Uitgeschakeld volgens de eerder beschreven methode. Daarna slaan we de wijzigingen op en herstarten we de laptop. Het BIOS laden op een Asus laptop is dan met eigen ogen te zien en niet verborgen achter het logo van de fabrikant.

Aanbevolen: