Hoe Tekens Op Het Toetsenbord In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Tekens Op Het Toetsenbord In Te Voeren
Hoe Tekens Op Het Toetsenbord In Te Voeren

Video: Hoe Tekens Op Het Toetsenbord In Te Voeren

Video: Hoe Tekens Op Het Toetsenbord In Te Voeren
Video: 5 Gboard-tips om alles uit het toetsenbord te halen 2024, Mei
Anonim

Beginnende gebruikers zijn zich misschien niet bewust van het bestaan van een eenvoudige manier om speciale tekens vanaf het toetsenbord in te voeren. Je hebt hier zelfs geen extra programma's voor nodig.

Typen
Typen

Het is een bekend feit dat een beperkte set speciale tekens kan worden ingevoerd met de toetsen van een conventioneel computertoetsenbord. Gelukkig voor gebruikers heeft elk besturingssysteem een speciale toolkit waarmee je vrij zeldzame tekens zoals alinea's, graden, kerstboomaanhalingstekens, enz. in tekstdocumenten kunt invoeren.

Hoe absoluut alle tekens invoeren met behulp van standaard Windows OS-tools?

Elk teken in de besturingssystemen van de Windows-familie krijgt een eigen numerieke code toegewezen. Theoretisch, als de gebruiker de code van een speciaal teken kent, kan hij deze invoeren vanaf zijn toetsenbord, en Windows zal deze code automatisch omzetten in het overeenkomstige teken. Om de code in te voeren, houdt u de toets alt="Image" ingedrukt (zowel links als rechts) en houdt u deze ingedrukt tot het einde van het invoeren van de numerieke code op het extra blok numerieke toetsen.

Het is veelzeggend dat de code van veel speciale tekens in Windows begint met de letter "A", die feitelijk wordt vervangen door op de Alt-toets te drukken. Om bijvoorbeeld het teken A065 in te voeren, hoeft de gebruiker alleen de toets alt="Image" ingedrukt te houden en vervolgens de code 065 op het blok met numerieke toetsen in te toetsen.

Categorieën speciale tekencodes

Alle codes kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën - drie en vier cijfers. Als de speciale tekencode slechts drie cijfers bevat, is dit een eenvoudige code van de oude PC866-tabel. Waarden boven de 255 komen niet voor in deze categorie en zijn compatibel met DOS-applicaties. Windows OS geeft deze codes correct weer, maar zet ze om in CP1251-tabellen of Unicode.

Alle bestaande karakters zijn theoretisch gecodeerd in viercijferige codes. Alle viercijferige codes in het bereik van 0128 tot 0255 komen overeen met tekens uit tabel CP1252. Als de code de waarde 0255 overschrijdt, staat deze duidelijk in de Unicode-tabel. Maar de meeste van de oude en eenvoudige Unicode-programma's kunnen geen codes groter dan 0255 aan. Er is geen probleem met deze nuance, behalve Microsoft Word.

Om de codes van alle veelgebruikte speciale tekens niet te onthouden, kunt u de symbolentabel gebruiken. Het is aanwezig in alle generaties Windows en is opgenomen in het menu Start in de algemene lijst met programma's in de categorie Hulpprogramma's.

In het hoofdvenster van de symbolentabel ziet de gebruiker een reeks speciale symbolen. Het volstaat voor hem om het vereiste symbool te selecteren en in de rechterbenedenhoek van het programmavenster te kijken - er wordt een toetsencombinatie aangegeven om dit symbool vanaf het toetsenbord in te voeren. U kunt anders handelen: selecteer het gewenste symbool, klik op de knop "Selecteren" en vervolgens op "Kopiëren". Om een symbool te plakken dat naar het klembord is gekopieerd, gaat u naar een teksteditor en gebruikt u de sneltoets CTRL + V.

Aanbevolen: