Hoe Het XP-besturingssysteem Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het XP-besturingssysteem Te Installeren
Hoe Het XP-besturingssysteem Te Installeren

Video: Hoe Het XP-besturingssysteem Te Installeren

Video: Hoe Het XP-besturingssysteem Te Installeren
Video: How to install Win XP in Urdu 2024, Mei
Anonim

Zelfinstallatie van het besturingssysteem is een belangrijke vaardigheid die elke gebruiker van een personal computer zou moeten hebben. De implementatie ervan vereist geen specifieke kennis op het gebied van computertechnologie.

Hoe installeren
Hoe installeren

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en houd de Delete-toets ingedrukt. Na een tijdje wordt het BIOS-menu van het moederbord van de computer geladen. Zoek en open het menu Opstartapparaat. Selecteer Boot Device Priority en zoek de regel First Boot Device. Druk op de Enter-toets en selecteer Interne dvd-rom.

Stap 2

Open de lade van het dvd-station en plaats de schijf met de installatiebestanden van Windows XP. Sluit het dvd-station. Keer terug naar het hoofdmenu van het BIOS, zoek het item Opslaan en afsluiten, markeer het en druk op Enter. Bevestig om de instellingen op te slaan en het menu te verlaten.

Stap 3

Nadat de computer opnieuw is opgestart, verschijnt het bericht Druk op een willekeurige toets om vanaf cd op te starten. Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord en wacht tot het eerste menu van het installatieprogramma wordt geopend. Selecteer in het geopende venster "Installeren" en bevestig uw keuze.

Stap 4

Na een tijdje wordt een menu geopend met een lijst van harde schijven die op de computer zijn aangesloten en hun partities. Selecteer het lokale station waarop u Windows XP wilt installeren. Selecteer in het volgende menu de optie "Formaat naar NTFS (FAT32)". Druk op de F-toets om de start van het formatteringsproces van de partitie te bevestigen.

Stap 5

Wacht tot de eerste fase van de installatie van het besturingssysteem is voltooid en de computer opnieuw is opgestart. Onderneem geen actie terwijl het bericht Druk op een toets om op te starten vanaf cd wordt weergegeven. Je moet opstarten vanaf je harde schijf. Na het starten van de tweede fase van de installatie van het besturingssysteem, configureert u de parameters van de werking ervan.

Stap 6

Selecteer een firewallmodus, selecteer een tijdzone, maak uw eigen gebruiker aan, stel een wachtwoord in. Na een tijdje zal de computer opnieuw opstarten. Installeer de vereiste stuurprogramma's voor de vereiste apparaten. Gebruik hiervoor extra hulpprogramma's.

Aanbevolen: