Een Nieuw Wachtwoord Instellen

Inhoudsopgave:

Een Nieuw Wachtwoord Instellen
Een Nieuw Wachtwoord Instellen

Video: Een Nieuw Wachtwoord Instellen

Video: Een Nieuw Wachtwoord Instellen
Video: Nieuw wachtwoord forum instellen 2024, April
Anonim

Het regelmatig wijzigen van wachtwoorden is een van de regels voor veilig werken met een computer, die voor u essentiële informatie opslaat die van belang is en potentiële kwaadwillenden. De procedure voor het wijzigen van het wachtwoord zelf is niet bijzonder moeilijk als de gebruiker voldoende rechten heeft om deze handeling uit te voeren en weet waar hij de bijbehorende functie moet zoeken.

Een nieuw wachtwoord instellen
Een nieuw wachtwoord instellen

instructies:

Stap 1

Gebruik Taakbeheer om uw eigen wachtwoord te wijzigen. Het kan worden gestart door op de toetsencombinatie ctrl + alt="Image" + delete of ctrl + shift + esc te drukken. U kunt dit ook met de muis doen - klik met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op de taakbalk en selecteer het item "Taakbeheer" in het pop-upcontextmenu.

Stap 2

Zoek de opdracht "Wachtwoord wijzigen" in het venster Taakbeheer en klik erop. Als gevolg hiervan wordt een extra venster geopend waarin u uw huidige wachtwoord moet invoeren en vervolgens tweemaal het nieuwe wachtwoord moet typen en op de knop "OK" moet drukken.

Stap 3

Als u een nieuw wachtwoord moet instellen, niet voor uw eigen account, maar voor iemand van andere gebruikers van het systeem, begin dan door in te loggen met beheerdersrechten - alleen hij kan de wachtwoorden van andere accounts wijzigen.

Stap 4

Open het dialoogvenster voor het starten van het programma - selecteer het item "Uitvoeren" in het hoofdmenu op de knop "Start". Als uw versie van het besturingssysteem een dergelijk item niet in het menu heeft, gebruik dan de toetsencombinatie win + r.

Stap 5

Voer het commando control userpasswords2 in. Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, kunt u de kortere opdracht netplwiz gebruiken. Klik op de knop "OK" of druk op enter en het systeem start het hulpprogramma voor gebruikersaccountbeheer.

Stap 6

Selecteer in de algemene lijst het account van de gebruiker wiens wachtwoord u wilt wijzigen en klik op de knop "Wachtwoord wijzigen". Voer in het geopende venster tweemaal het nieuwe wachtwoord in en klik op de knop "OK" en sluit vervolgens het accountconfiguratiescherm.

Stap 7

Als u het wachtwoord dat is ingesteld in het BIOS van uw computer moet wijzigen, selecteert u in het hoofdmenu op de knop "Start" de handeling om de computer opnieuw op te starten. Wanneer een nieuwe opstartcyclus begint, wacht u op de prompt om op de delete-toets te drukken om het BIOS-configuratiescherm te openen, of bepaal het juiste moment door de LED's op het toetsenbord te laten knipperen. Het is mogelijk dat uw BIOS-versie een andere sleutel gebruikt voor deze opdracht (f1, f2, f10, etc.). Zoek de opdracht BIOS Setting Password in het instellingenpaneel en activeer deze. Het BIOS vereist dat u een wachtwoord invoert en dit vervolgens bevestigt - doe dit en verlaat vervolgens het instellingenpaneel door de gemaakte wijzigingen op te slaan (Save and Exit Setup-opdracht).

Aanbevolen: