Volledige Toegang Openen?

Inhoudsopgave:

Volledige Toegang Openen?
Volledige Toegang Openen?

Video: Volledige Toegang Openen?

Video: Volledige Toegang Openen?
Video: How To Open Microsoft Access Database Without or Outside access. hide access intro animation logo 2024, Mei
Anonim

Het aantal geïnstalleerde computers in sommige organisaties overschrijdt soms de tientallen. Als het nodig is om bestanden over te dragen naar alle gebruikers van het lokale netwerk, is de beste oplossing om volledige toegang te creëren tot een specifieke map op de hostcomputer.

Volledige toegang openen?
Volledige toegang openen?

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

Op grootschalige lokale netwerken is het delen van mappen (gedeelde toegang krijgen) een veelvoorkomend verschijnsel. Maar gebruikers van thuisnetwerken komen dit niet zo vaak tegen, waardoor ze vaak vragen hebben over hoe dit probleem op te lossen.

Stap 2

Het is vrij eenvoudig om de Share-optie te activeren. Allereerst moet u inloggen met een beheerdersaccount voor dit systeem. Als u dat nog niet hebt gedaan, klikt u op het menu Start en selecteert u Uitloggen. Klik in het geopende venster op het pictogram "Gebruiker wijzigen" en bevestig uw keuze.

Stap 3

Selecteer vervolgens het gewenste account en klik erop met de linkermuisknop, en vergeet niet dat u mogelijk een beheerderswachtwoord nodig heeft. Nu moet je de map vinden die je wilt delen. Open hiervoor "Windows Verkenner", dubbelklik op het bureaublad op het pictogram "Deze computer".

Stap 4

Zodra u deze map hebt gevonden, gebruikt u het contextmenu: klik met de rechtermuisknop en selecteer "Delen en beveiliging". De verschenen applet kan ook worden opgeroepen via de opdracht "Eigenschappen" van het contextmenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Toegang".

Stap 5

Er zijn hier "Lokaal delen en beveiliging" en "Netwerk delen en beveiliging" blokken, die u elk zullen helpen om de gewenste directory-sharing te bereiken. Maar voor netwerken met internet wordt de tweede optie aanbevolen. Vink het vakje aan naast 'Deze map delen'. Voer in het lege veld Sharenaam de naam van de gewenste directory in, bijvoorbeeld "Iedereen downloadt vanaf hier" of "Bestanden zijn hier".

Stap 6

Het blijft om een vinkje te plaatsen voor de regel "Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe", zodat elke gebruiker bestanden in deze map kan kopiëren en bewerken. Klik op de knop "OK" en kijk naar het uiterlijk van het mappictogram, er verschijnt een palmafbeelding eronder, wat betekent dat de bron wordt gedeeld.

Aanbevolen: