Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook
Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook

Video: Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook

Video: Hoe Installeer Ik Windows Voor Een Netbook
Video: How To Install Windows 10 on a Dell Laptop Computer - Upgrade to Windows 10 for Free !! 2023, Maart
Anonim

Het grootste nadeel van draagbare mobiele computers is het ontbreken van een ingebouwd dvd-station. Het installeren van besturingssystemen op netbooks gebeurt met behulp van een USB-stick of externe schijf.

Hoe installeer ik Windows voor een netbook
Hoe installeer ik Windows voor een netbook

Noodzakelijk

  • - Dvd drive;
  • - USB opslag;
  • - Windows-opstartschijf.

instructies:

Stap 1

Het is niet nodig om extra applicaties te gebruiken om een multiboot USB-drive te maken. Zoek een computer met een dvd-station en een opstartschijf van Windows Seven (Vista).

Stap 2

Schakel de opgegeven computer in en log in op het besturingssysteem met een beheerdersaccount. Plaats de installatieschijf in het station. Open het menu Start en ga naar het submenu Uitvoeren. Een snelle lancering van het opgegeven venster wordt uitgevoerd door tegelijkertijd op de Win- en R-toetsen te drukken.

Stap 3

Typ cmd in het nieuwe veld en druk op Enter om de Windows-console te openen. Controleer het cijfer van het USB-station waaronder het door het systeem is gedetecteerd. Om dit te doen, voert u de opdrachten diskpart in en geeft u de disk opeenvolgend weer.

Stap 4

Selecteer nu deze USB-drive door het commando select disk "flashdrive-nummer" in te voeren. Ruim de partitie op door clean te typen. Maak een opstartbaar volume op deze schijf. Gebruik hiervoor de opdracht create partition primary.

Stap 5

Ga naar de inhoud van de aangemaakte partitie door in de console select partitie 1 te typen. Gebruik de opties active en format fs = ntfs, activeer dit volume en formatteer het. Pas de wijzigingen toe en verlaat de diskpart-modus. Om dit te doen, voert u de opdrachten voor toewijzen en afsluiten achtereenvolgens in.

Stap 6

Kopieer de opstartbestanden van de schijf naar een USB-stick. Typ in de console de opdracht cd D: waarbij D de letter van het dvd-station is. Voer cd boot in om naar de map met dezelfde naam te gaan. Start de opstartbestandschrijver door bootsect.exe / nt60 G: te typen. In dit voorbeeld is G natuurlijk de letter van het USB-station.

Stap 7

Open een bestandsbeheerder zoals Total Commander. U kunt ook de standaard Windows Verkenner gebruiken. Kopieer de volledige inhoud van de dvd naar een USB-station.

Stap 8

Start uw computer opnieuw op en houd de F12 (F8)-toets ingedrukt. Selecteer USB-HDD en installeer het besturingssysteem.

Populair per onderwerp