Wat Te Doen Als De Laptop Is Vergrendeld?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Laptop Is Vergrendeld?
Wat Te Doen Als De Laptop Is Vergrendeld?

Video: Wat Te Doen Als De Laptop Is Vergrendeld?

Video: Wat Te Doen Als De Laptop Is Vergrendeld?
Video: 10 Manieren Om GEBANNED Te Worden In Brawl Stars!! 2024, Mei
Anonim

Antivirussen zijn anders - zwakker, sterker, heuristischer (lees geslepener), logischer en niet te veel. En toch, ondanks alle verfijning van de ontwikkelaars, kan de laptop op elk moment vastlopen. Op het scherm staat een prachtige tablet met de belofte van ontgrendeling voor een symbolische beloning, die soms zelfs betaald wordt. Is het noodzakelijk?

Death screen - voorbeeld van slot
Death screen - voorbeeld van slot

De ene site, de andere, de derde … en nu weet je niet meer hoeveel pagina's je hebt bekeken, welke buitenlandse sites je hebt bezocht, wat je hebt gedaan en waarom. Met een gerust hart sluit je het besturingssysteem en ga je naar bed. En 's morgens… olieverfschilderij. Geen van de functies werkt, de muis vertoont geen teken van leven, het toetsenbord weigert commando's te accepteren en naar hun bestemming te sturen. En alleen een mooi bord "Stuur een sms naar dat en dat nummer" belooft het besturingssysteem terug te brengen naar de oorspronkelijke werkende staat.

Betalen of niet betalen?

Het is altijd een kwestie van geld, dat van het saldo van de telefoon wordt afgeschreven, maar je krijgt het resultaat niet.

Als dit de eerste keer is dat u met een dergelijke afpersing te maken krijgt, zou het niet verwonderlijk moeten zijn als uw eerste gedachte is om te betalen. Haast je niet. Zoals de ervaring van velen die besloten hebben om zo'n financiële stap te zetten, zal je niets goeds zien, behalve het snel dalende saldo aan de telefoon. Daarom is er maar één juist antwoord - niet betalen!

Mooi zo. Niet betalen en aan een kapotte trog gaan zitten, waardoor je het world wide web niet meer op kunt? De antivirus knipoogt klagend uit de lade, geen enkele toets wil werken, de cursor is ofwel op zijn plaats bevroren, of draait alleen in de beperkte ruimte van het berichtenvenster. De laptop is vergrendeld.

Er is een uitgang

De eerste regel van een laptop-unlocker is om up-to-date te blijven!

Doe het rustig aan. Er zijn nog steeds manieren om je "ijzeren vriend" weer tot leven te brengen.

Methode 1. Kaspersky Lab en andere even gerenommeerde bedrijven hebben online services ontwikkeld voor het ontgrendelen van dode pc's. In dit geval moet je (op een andere bekende werkende laptop) naar het gewenste adres gaan (alle links staan onderaan het artikel), het telefoonnummer van de afperser en de tekst van het bericht invoeren. Het systeem denkt even na en geeft je de benodigde ontgrendelcode. Als alles is gelukt, bent u het slachtoffer geworden van het meest voorkomende geval van infectie. Idealiter moet u hierna het systeem goed schoonmaken en kunt u verder gaan.

Methode 2. Het komt ook voor dat de code niet past. Dan is er nog een optie. Start de laptop opnieuw op en druk op F8 na de BIOS-test. Selecteer in het menu dat verschijnt "Veilige modus met Command Line Support". Voer vervolgens het commando - msconfig. Zodra het menu verschijnt, heeft het een tabblad "Extra" en daarin "Systeemherstel". Dit helpt om het systeem een dag of langer terug te draaien.

Methode 3. Sommige kwaadaardige programma's worden na een tijdje vanzelf verwijderd. Dit kan kunstmatig worden gedaan door het systeem op datum te misleiden. Het BIOS ingaan bij het opstarten van een pc en de gewenste datum 5 tot 10 dagen van tevoren instellen is eenvoudig. En als alles goed is gegaan, doe dan een virusscan.

Methode 4. U hebt een schroevendraaier nodig en enige vaardigheden om deze te gebruiken. Het is nodig om de harde schijf uit de laptop te verwijderen en op een andere pc aan te sluiten. Het is fijn als je een kastje hebt voor een externe aansluiting. Dan kunt u het doen met behulp van USB. En dan wordt de harde schijf gecontroleerd op virussen. Alles.

Afscheidswoorden voor gebruikers

De auteur van deze regels heeft zich meer dan eens in zo'n onaangename situatie bevonden en heeft nooit oplichters betaald. Verlies uw tegenwoordigheid van geest niet als dit u overkomt, maar maak gebruik van de informatie van ervaren gebruikers.

Aanbevolen: