Wat Te Doen Als Windows Is Vergrendeld

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Windows Is Vergrendeld
Wat Te Doen Als Windows Is Vergrendeld

Video: Wat Te Doen Als Windows Is Vergrendeld

Video: Wat Te Doen Als Windows Is Vergrendeld
Video: [FIXED] Windows 10 is locking itself Automatically 2024, Mei
Anonim

Als een bannerwaarschuwing "Windows is geblokkeerd" op uw computer verschijnt, raak dan niet in paniek. Dit is gewoon een virus en je kunt er op dezelfde manier vanaf komen als alle andere - verwijder het gewoon.

Wat te doen als Windows is vergrendeld
Wat te doen als Windows is vergrendeld

Ransomware-banner

De essentie van de virale banner is dat het de werking van het besturingssysteem blokkeert en een "enge" bericht weergeeft, wat aangeeft dat de gebruiker bepaalde wetten heeft overtreden, inhoud voor volwassenen heeft bekeken of iets dergelijks. En om ervoor te zorgen dat deze overtreding u wordt "vergeven", moet u het N-de bedrag van roebel betalen aan de opgegeven telefoon of elektronische portemonnee, waarna de gebruiker een code ontvangt om het systeem te ontgrendelen.

Het is duidelijk dat er na betaling niets verandert: niemand stuurt de ontgrendelcode en het systeem blijft nog steeds vergrendeld. Je moet zelf van het virus af. Infectie met een dergelijk virus treedt vaak op omdat er geen antivirusprogramma op de computer is geïnstalleerd of dat deze zelden is bijgewerkt. Bovendien kan de gebruiker bijdragen aan de opkomst van dit virus door games, films en muziek van verdachte sites te downloaden. Ook is dit virus de laatste tijd aan het "wandelen" in sociale netwerken.

Methoden voor het verwijderen van banners

Dus als uw computer is "geïnfecteerd" met dit virus, is het eerste dat u moet weten dat u cybercriminelen niet moet betalen. Het enige doel van zo'n virus is geld. En hoe meer gebruikers dit virus 'voeden', hoe vaker deze virussoftware zich zal verspreiden.

Voor veel gebruikers lijkt het opnieuw installeren van het besturingssysteem de gemakkelijkste manier om een virus te verwijderen. Maar dit is een volkomen domme manier - je moet niet al je gegevens van je computer verwijderen omwille van een virus (tenzij in extreme gevallen, wanneer andere opties niet hebben geholpen).

De eerste manier om van de banner af te komen is de makkelijkste en snelste. Eerst moet u uw computer of laptop opnieuw opstarten en zodra het systeem begint in te schakelen, drukt u meerdere keren op de F8-toets. Er verschijnt een menu met extra systeemopstartopties op het scherm, waar u het item "veilige modus met opdrachtregelondersteuning" moet selecteren. In het geopende venster moet je twee commando's invoeren: "cleanmgr" en "rstrui" (commando's worden zonder aanhalingstekens geschreven en daartussen moet je op "Enter" drukken). Daarna zou de banner moeten verdwijnen.

U kunt proberen het virus te verwijderen door het systeem in de veilige modus te starten. Om dit te doen, moet u uw computer opnieuw opstarten, een paar keer op de F8-knop drukken en "Veilige modus met ondersteuning voor netwerkstuurprogramma's" selecteren. Nadat u het systeem heeft opgestart, moet u op "Start - Uitvoeren" klikken en de opdracht regedit invoeren. Dan moet je naar het pad "HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon" gaan en 2 parameters zoeken: Shell en Userinit. In de eigenschappen van de eerste parameter moet je alles verwijderen behalve "explorer.exe", en in de eigenschappen van de tweede - laat alleen "userinit.exe" achter. Na dergelijke manipulaties moet de banner verdwijnen.

Als er een ernstig virus wordt ontdekt en wanneer u uw computer opstart in de veilige modus, verschijnt er nog steeds een banner, dan moet u speciale programma's gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een virus verwijderen met een antivirusprogramma (Kaspersky Rescue Disc, enz.) of met behulp van liveCD, antiSMS, enz. Om dit te doen, moet u de software op een schijf of USB-flashstation branden, deze in uw computer plaatsen en start het systeem opnieuw op (om software naar een USB-flashstation te schrijven, hebt u een andere werkcomputer nodig). Na het detecteren van een virus zal het programma het verwijderen en zal de banner u niet langer storen.

Aanbevolen: