Mijn Computermap: Inhoud Herstellen

Inhoudsopgave:

Mijn Computermap: Inhoud Herstellen
Mijn Computermap: Inhoud Herstellen

Video: Mijn Computermap: Inhoud Herstellen

Video: Mijn Computermap: Inhoud Herstellen
Video: Bestanden en mappen verwijderen en terughalen 2024, April
Anonim

Op het bureaublad van besturingssystemen van de Windows-familie zijn er snelkoppelingen voor sommige systeemcomponenten - "Netwerkomgeving", "Prullenbak", "Configuratiescherm", enz. De gebruiker heeft de mogelijkheid om hun weergave in of uit te schakelen door de juiste instellingen. Deze optie is ook beschikbaar voor het onderdeel Deze computer, dat vaak een map wordt genoemd.

Een map herstellen
Een map herstellen

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows XP gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad en selecteert u Eigenschappen in het pop-upcontextmenu. Klik op het tabblad "Bureaublad" van het geopende venster op de knop "Bureaublad aanpassen" om het venster "Desktopelementen" te openen. Het tabblad "Algemeen" bevat een groep selectievakjes, die elk overeenkomen met een van de systeemelementen, waarvan de snelkoppelingen op het bureaublad kunnen worden geplaatst. Vink het selectievakje naast "Deze computer" aan en klik op de knop OK.

Stap 2

In latere versies van Windows zijn de stappen iets anders dan beschreven. In Windows 7 of Vista moet u ook met de rechtermuisknop op de "achtergrond" van het bureaublad klikken om het contextmenu te openen, maar het item dat u hier moet selecteren, wordt "Personalisatie" genoemd. Zoek in de linkerbovenhoek van het geopende venster de link "Bureaubladpictogrammen wijzigen" - klik erop en een venster dat lijkt op het venster dat in de vorige stap is beschreven, verschijnt op het scherm. Het bevat ook selectievakjes met de bijbehorende labels van systeemcomponenten - vink het vakje naast "Computer" aan en klik op OK.

Stap 3

Dit element van het besturingssysteem wordt niet alleen in het formaat van een snelkoppeling op het bureaublad geplaatst, maar ook gedupliceerd als een item in het hoofdmenu van het besturingssysteem. Als u om de een of andere reden de hierboven beschreven methoden niet kunt gebruiken, maakt u een kopie van het menu-item op uw bureaublad. Open hiervoor het hoofdmenu met de Win-toets of door op de knop "Start" te klikken en zoek het gewenste item. In recente versies van Windows wordt dit Computer genoemd en in eerdere versies wordt het Deze computer genoemd. Sleep dit item met de linkermuisknop naar het bureaublad en de bijbehorende snelkoppeling verschijnt daar.

Aanbevolen: