Hoe Het Vista-besturingssysteem Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Vista-besturingssysteem Te Verwijderen
Hoe Het Vista-besturingssysteem Te Verwijderen

Video: Hoe Het Vista-besturingssysteem Te Verwijderen

Video: Hoe Het Vista-besturingssysteem Te Verwijderen
Video: Systeembestandscontrole gebruiken om systeembestanden te herstellen in Windows 7 en Windows Vista 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers denken er vroeg of laat aan om het besturingssysteem te veranderen. Om het wijzigingsproces van het besturingssysteem met succes te voltooien, moet u de geïnstalleerde versie van Windows correct verwijderen.

Hoe het Vista-besturingssysteem te verwijderen
Hoe het Vista-besturingssysteem te verwijderen

Noodzakelijk

Vista-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende methoden om Windows Vista te verwijderen. De eenvoudigste oplossing is om de partitie van de harde schijf te formatteren waarop dit besturingssysteem is geïnstalleerd. Kopieer alle belangrijke bestanden uit dit gedeelte en start uw computer opnieuw op.

Stap 2

Voer het installatieprogramma uit voor het nieuwe besturingssysteem. Op het moment dat het installatieproces gaat om het selecteren van een harde schijfpartitie, selecteert u de lokale schijf waarop het Windows Vista-besturingssysteem is geïnstalleerd.

Stap 3

Formatteer deze partitie door op de F-toets (Windows XP) of de Format-knop (Windows Seven) te drukken. Ga verder met de installatie van het nieuwe besturingssysteem op de geselecteerde schijfpartitie.

Stap 4

Als u geen nieuw besturingssysteem hoeft te installeren, formatteert u gewoon de systeempartitie. Het probleem is dat om de systeempartitie te formatteren, u een tweede harde schijf moet aansluiten waarop Windows is geïnstalleerd of uw harde schijf op een andere computer moet aansluiten.

Stap 5

Kies de optie die bij je past. Open het menu Deze computer. Druk hiervoor op de toetsencombinatie "Start" en E. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie waarop Vista is geïnstalleerd en selecteer "Formatteren". Geef de clustergrootte en het bestandssysteemtype op voor het toekomstige schone volume. Klik op de knop "Formaat".

Stap 6

Als u geen van de bovenstaande methoden kunt gebruiken, gebruikt u de installatieschijf van het besturingssysteem Windows Vista. Start deze schijf. Ga in het derde venster naar het menu "Geavanceerde herstelopties".

Stap 7

Selecteer in het venster dat verschijnt het item "Opdrachtregel". Er wordt een nieuwe console geopend. Typ de opdracht Format C, waarbij C de letter is van het lokale station waarop Vista is geïnstalleerd. Druk op de Enter-toets. Bevestig de start van het formatteringsproces en wacht tot dit proces is voltooid.

Aanbevolen: