Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows 7
Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows 7

Video: Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows 7

Video: Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows 7
Video: Windows 7 wachtwoord wijzigen 2024, Mei
Anonim

Toen Microsoft een nieuwe versie van het systeem introduceerde, Windows 7, moesten veel gebruikers er even aan wennen. En sommige functies zaten op net iets andere plekken of kregen een nieuwe look.

Hoe het wachtwoord te wijzigen in Windows 7
Hoe het wachtwoord te wijzigen in Windows 7

instructies:

Stap 1

U kunt uw Windows 7-wachtwoord wijzigen via uw accountinstellingen. Dit menu is toegankelijk via het bedieningspaneel. Om aan de slag te gaan, opent u het menu Start, dat zich onderaan op de taakbalk bevindt.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Selecteer in het menu "Start" "Configuratiescherm", dat zich aan de linkerkant bevindt. Het Configuratiescherm maakt deel uit van de gebruikersinterface van Microsoft Windows. Hiermee kunt u basisstappen voor systeemconfiguratie uitvoeren, zoals het installeren of verwijderen van programma's, het beheren van accounts, het inschakelen van toegankelijkheid en meer.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

In Windows 7 ziet het Configuratiescherm er anders uit dan in eerdere versies van het systeem. Selecteer Gebruikersaccounts en Family Safety. Het configuratiescherm geeft twee subitems weer: "gebruikersaccounts toevoegen en verwijderen" en "ouderlijk toezicht instellen voor alle gebruikers". Maar om het systeemwachtwoord te wijzigen, moet u het hoofditem selecteren.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Daarna komt u in het accountbeheermenu. Het eerste menu-item is het algemene item "gebruikersaccounts". Er zijn drie sub-clausules hieronder. Selecteer Windows-wachtwoord wijzigen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

In het nieuwe menu kunt u niet alleen het systeemwachtwoord wijzigen, maar ook verwijderen, de afbeelding, het type en de naam van het account wijzigen. Daarnaast kunt u een ander account beheren en de instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen. Selecteer "uw wachtwoord wijzigen".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Voer het huidige wachtwoord in en vervolgens tweemaal het nieuwe wachtwoord dat u voor het systeem wilt instellen. U kunt tips volgen voor het maken van het meest veilige wachtwoord en het instellen van een wachtwoordhint. Houd er rekening mee dat als u hoofdletters in het wachtwoord opneemt, u dit elke keer dat u inlogt op het systeem zo moet invoeren. Naast één woord kunt u een wachtwoordzin kiezen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 7

Tips voor sterke wachtwoorden hebben de volgende kenmerken: Het wachtwoord moet minimaal acht tekens lang zijn, mag niet de bedrijfsnaam of gebruikersnaam en het volledige woord bevatten en moet aanzienlijk verschillen van eerdere wachtwoorden. Het is ook de moeite waard om cijfers en tekens aan de letters toe te voegen. De laatste stap is om de wachtwoordwijziging te bevestigen. Als u van gedachten verandert over het wijzigen, kunt u "annuleren" selecteren of gewoon het venster voor het wijzigen van het wachtwoord sluiten.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 8

Gebruik de combinatie Ctrl + alt="Image" + Delete om uw computer met een wachtwoord te beveiligen. Selecteer in het menu met vijf items dat verschijnt "computer vergrendelen". Let bij het invoeren van het wachtwoord op de CapsLk-knop en zorg ervoor dat deze niet is ingedrukt.

Aanbevolen: