Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows XP

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows XP
Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows XP

Video: Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows XP

Video: Hoe Het Wachtwoord Te Wijzigen In Windows XP
Video: hoe een wachtwoord van win xp veranderen 2024, Mei
Anonim

Windows XP is nog steeds populair onder gebruikers. Het wordt gewaardeerd om zijn beproefde betrouwbaarheid en prestaties op oude hardware. Nieuwelingen die dit besturingssysteem voor het eerst hebben geïnstalleerd, kunnen vroeg of laat de wens of noodzaak hebben om het wachtwoord in Windows XP te wijzigen.

Hoe het wachtwoord te wijzigen in Windows XP
Hoe het wachtwoord te wijzigen in Windows XP

instructies:

Stap 1

U kunt uw wachtwoord op verschillende manieren wijzigen waarvoor geen extra instellingen nodig zijn en geschikt zijn voor elke versie van Windows XP. De eerste manier is via het "Configuratiescherm". Om het te implementeren, klikt u met de linkermuisknop op de knop "Start" op de taakbalk. Selecteer vervolgens in het menu dat wordt geopend de items "Instellingen - Configuratiescherm". Klik daarna in het dialoogvenster dat verschijnt op de link "Gebruikersaccounts". Open uw account waar u uw wachtwoord wilt wijzigen.

Stap 2

Klik vervolgens op de link "Wachtwoord wijzigen in het volgende dialoogvenster" en vul de drie vereiste tekstvelden in. In de eerste moet u, om de veiligheid te behouden, uw oude wachtwoord invoeren, in de tweede - een nieuwe en in de derde - de bevestiging ervan. Het vierde veld wordt gebruikt om een hint in te voeren die het wachtwoord herinnert als de gebruiker het plotseling vergeten is. Dit veld is optioneel, maar als u het invult, moet u een hint bedenken die niet al te duidelijk is voor andere gebruikers.

Stap 3

Nadat u alle benodigde gegevens hebt ingevoerd, klikt u op de knop "Wachtwoord wijzigen". Als alle velden correct zijn ingevuld, accepteert het besturingssysteem de wachtwoordwijziging. Om de wijzigingen door te voeren, moet u uw computer opnieuw opstarten.

Stap 4

De tweede manier om het wachtwoord in Windows XP te wijzigen, is door de opdracht Uitvoeren te gebruiken. In dit geval is de volgende reeks acties vereist. Klik op de knop "Start". Selecteer vervolgens Uitvoeren in het menu en voer in het tekstvak dat daarna verschijnt de opdracht Beheer gebruikerswachtwoorden2 in. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt na het uitvoeren van de opdracht het item voor de gebruiker die wijzigingen moet aanbrengen en klik op de knop "Wachtwoord wijzigen". Voer uw nieuwe inloggegevens in de tekstvakken Nieuw wachtwoord en Bevestigen in en klik vervolgens op OK.

Stap 5

Houd er bij het wijzigen van het wachtwoord met een van de voorgestelde methoden rekening mee dat de accounteigenaar of een gebruiker met beheerdersrechten toegang heeft tot deze actie. Als de beheerder het wachtwoord voor een andere gebruiker wijzigt, selecteert u bij het gebruik van de eerste methode in het dialoogvenster "Gebruikersaccounts" de link "Account wijzigen" en geeft u vervolgens het record op dat moet worden gewijzigd en volgt u de bovenstaande stappen.

Aanbevolen: