Hoe Het KDE-pakket Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het KDE-pakket Te Installeren
Hoe Het KDE-pakket Te Installeren

Video: Hoe Het KDE-pakket Te Installeren

Video: Hoe Het KDE-pakket Te Installeren
Video: How To Install KDE Plasma on Ubuntu 20.04 2024, Mei
Anonim

De installatie van K Desktop Environment- of KDE-pakketten wordt bepaald door het pakketformaat dat u kiest. Er zijn zes verschillende formaatopties, waarvan de basis tgz-bestanden zijn.

Hoe het KDE-pakket te installeren
Hoe het KDE-pakket te installeren

instructies:

Stap 1

Gebruik de superuser-modus om de KDE Debian-pakketten te installeren en kies voor elk de syntaxis dpkg -i pkgname.deb. Onthoud dat pakketten van dit formaat moeten worden geïnstalleerd in overeenstemming met de FHS-standaard.

Stap 2

Kopieer de PRM-installatiepakketten naar de map / opt / kde in superuser-modus en voer rpm -i pakketnaam.rpm uit Om een binair RPM-pakket te maken, voer rpm -i pakketnaam.src.rpm uit.

Stap 3

Gebruik dan de syntaxis cd / usr / src / redhat / SPECS en vervolgens rpm -bb pakketnaam.spec Voer cd../RPMS/i386 uit en sluit rpm -i pakketnaam.i386.rpm af.

Stap 4

Om het.tgz-pakket te installeren, moet u het eerst uitpakken: tar xvzf pakketnaam.tar.gz en naar de aangemaakte map gaan met het commando cd pakketnaam.

Stap 5

Gebruik dan het commando. / Configure om uit te voeren en make om te compileren. Voltooi de installatie met su -c "make install".

Stap 6

Om de binaire bestanden te installeren, gebruikt u de superuser-modus en voert u de opdracht cd / in, gevolgd door de waarde tar xvzf pakketnaam.tar.gz.

Aanbevolen: