Terminal Installeren Op Windows

Inhoudsopgave:

Terminal Installeren Op Windows
Terminal Installeren Op Windows

Video: Terminal Installeren Op Windows

Video: Terminal Installeren Op Windows
Video: Windows Terminal Install and Configure 2024, Mei
Anonim

Het opzetten van een terminalserver in Windows-besturingssystemen heeft zijn eigen kenmerken en verschillen met het installatieproces in Linux of MacOs. Houd er rekening mee dat het beter is om de zelfconfiguratie niet voor de eerste keer uit te voeren.

Terminal installeren op Windows
Terminal installeren op Windows

Noodzakelijk

  • - Windows 2003-besturingssysteem;
  • - een netwerk van terminals.

instructies:

Stap 1

Log in op de computer met een account met systeembeheerdersrechten. Het is de moeite waard om het terminalnetwerk in te stellen voordat u andere software installeert.

Stap 2

Begin met het beheren van deze server, selecteer in het menu dat wordt geopend een nieuwe rol maken. Selecteer Terminal Server in het dialoogvenster en ga verder met het installeren van Windows 2003 door de schijf in het station te plaatsen en de nodige bewerkingen uit te voeren. Wacht tot uw computer opnieuw is opgestart.

Stap 3

Installeer de licentieserver. Het is het beste om dit meteen te doen, aangezien het 120 dagen duurt om deze bewerking te voltooien, gebruikers vergeten dit aspect gewoon. Voer in het menu Installatie van Windows-componenten in Programma's toevoegen of verwijderen de wizard Component uit en selecteer daarin het selectievakje Terminal Server-licentieverlening.

Stap 4

Ga via het configuratiescherm naar "Beheer", selecteer het menu "Terminal Server Licensing" en ga daarin naar het item "Acties". Selecteer activering en klik na het voltooien van de door het systeem vereiste acties op de knop Volgende. Geef het licentietype en de details op in het volgende configuratievenster dat verschijnt. Vergeet ook niet het aantal licenties te vermelden. Ga verder met het configureren van de server die u hebt geïnstalleerd.

Stap 5

Open in het menu "Configureer Terminal Services" in Computerbeheer de eigenschappen van de RDP-tcp-verbinding. Ga in het geopende venster naar de algemene instellingen en stel het beveiligingsniveau in. Als u deze gaat wijzigen, gebruik dan ook het item "Coördinatie".

Stap 6

Schakel op het tabblad afstandsbediening de optie om gebruikerstoestemming te vragen uit en selecteer vervolgens interactie met deze sessie. Definieer op het tabblad machtigingen de toegangsrechten en maak gebruikersgroepen aan.

Aanbevolen: