Gebruikersaccounts Instellen

Inhoudsopgave:

Gebruikersaccounts Instellen
Gebruikersaccounts Instellen

Video: Gebruikersaccounts Instellen

Video: Gebruikersaccounts Instellen
Video: 2-20 - Windows 8.1 - Gebruikersaccounts via Pc-instellingen 2024, Mei
Anonim

Heeft u één computer in huis en gebruikt iedereen in uw huis deze om de beurt? Hoe zorg je ervoor dat geen van de gebruikers de ander hindert? Hoe kan ik mijn bestanden beschermen tegen onbedoeld wissen wanneer kinderen mijn computer gebruiken? De oplossing voor het probleem ligt in het instellen van gebruikersaccounts.

Gebruikersaccounts instellen
Gebruikersaccounts instellen

instructies:

Stap 1

Het opzetten van accounts voor iedereen in het huishouden of collega's die dezelfde computer delen, is een fluitje van een cent. In de besturingssystemen Windows XP en Windows 2007 gaat dit als volgt. Ga naar de hoofd- en hoofdtool voor toegang tot de programma's die op het Windows-systeem zijn geïnstalleerd - het menu "Start". De knop voor dit "alomtegenwoordige" menu bevindt zich in de linkerbenedenhoek van het bureaublad. Nadat u het menu "Start" hebt geopend, selecteert u met één klik van de linkermuisknop de sectie genaamd "Configuratiescherm". In deze sectie worden programma's geïnstalleerd en verwijderd, worden de functionaliteit van de computer, netwerkverbindingen en, voor ons interessant, gebruikersaccounts geconfigureerd.

Stap 2

Dubbelklik in het geopende venster met de muis om het item met dezelfde naam "Gebruikersaccounts" te selecteren.

Stap 3

Er wordt een ander venster geopend waarin u de regel "Een account maken" nodig hebt. Nadat je er één keer op hebt geklikt met de linkermuisknop, voer je de naam van het nieuwe account in.

Stap 4

Klik op de knop "Volgende" en selecteer het type account. Als u de "Beheerder" van de computer bent, moeten de overige gebruikers het type "Beperkte opname" toegewezen krijgen. Het is dus uw verantwoordelijkheid om al uw accounts te beheren. U kunt ze naar wens verwijderen of hernoemen en nieuwe vermeldingen maken. De mogelijkheden en beperkingen per type account vindt u in hetzelfde venster.

Stap 5

En de laatste stap is één klik met de linkermuisknop op het tabblad "Een account maken" onderaan het venster. Klaar!

Aanbevolen: