Hoe Het Wachtwoord In De Opera Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord In De Opera Te Wijzigen
Hoe Het Wachtwoord In De Opera Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord In De Opera Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord In De Opera Te Wijzigen
Video: Set Password With Chrome, Opera Any Internet Browser || How to set password in chrome browser. 2024, Mei
Anonim

Opera heeft, zoals bijna alle moderne browsers, functies voor het opslaan en beheren van wachtwoorden die door de gebruiker zijn ingevoerd in de autorisatieformulieren op verschillende internetbronnen. Bovendien heeft Opera de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen voor het gebruik van de browser zelf, dat de browser zowel bij het opstarten als regelmatig met bepaalde tussenpozen kan opvragen. Beide typen wachtwoorden kunnen indien nodig worden gewijzigd.

Hoe het wachtwoord in de Opera te wijzigen
Hoe het wachtwoord in de Opera te wijzigen

instructies:

Stap 1

Als u het door de wachtwoordbeheerder opgeslagen wachtwoord moet wijzigen, kunt u dit op twee manieren doen. De eerste is om onnodig wachtwoord uit de browserdatabase te verwijderen via het wachtwoordcontrolepaneel. Om erin te komen, opent u het Opera-menu, gaat u naar het gedeelte "Instellingen" en selecteert u de opdracht "Persoonlijke gegevens verwijderen". Klik op het opschrift "Gedetailleerde instellingen" en klik in het uitgebreide extra gedeelte op de knop "Wachtwoordbeheer".

Stap 2

Zoek het gewenste domein in de lijst (u kunt het zoekveld gebruiken) en klik op de gevonden regel. De regel heeft een substring waarin het wachtwoord niet wordt opgegeven, maar de bijbehorende login wordt geschreven - selecteer deze regel en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 3

Klik op de knop Sluiten in het Wachtwoordconfiguratiescherm en vervolgens op de knop Annuleren in het Privacyconfiguratiescherm. Ga daarna naar de autorisatiepagina en voer de nieuwe gegevens (login en wachtwoord) in die Opera u zal aanbieden om op te slaan in de wachtwoorddatabase nadat de gegevens naar de server zijn verzonden - klik op de knop "Opslaan".

Stap 4

Met de tweede methode kunt u alles direct op de pagina doen met het autorisatieformulier - vul het in met nieuwe gegevens (login en wachtwoord) en stuur het naar de server. Verlaat vervolgens het met een wachtwoord beveiligde gedeelte via de link "Uitloggen" en keer terug naar de pagina met het machtigingsformulier.

Stap 5

Druk op de toetscombinatie alt="Afbeelding" + enter en de browser toont een lijst met twee logins die voor dit formulier zijn opgeslagen - selecteer de oude en druk op de knop "Verwijderen". Hiermee is de procedure voltooid.

Stap 6

Als u het wachtwoord moet wijzigen dat het gebruik van de Opera-browser zelf verhindert, opent u het menu en selecteert u "Algemene instellingen" in het gedeelte "Instellingen". Je kunt gewoon op de toetscombinatie ctrl + f12 drukken.

Stap 7

Ga naar het tabblad "Geavanceerd", selecteer de regel "Beveiliging" in de lijst aan de linkerkant en klik op de knop "Wachtwoord instellen". Voer in het geopende venster het huidige wachtwoord in het bovenste veld in en in de andere twee - een nieuw wachtwoord. Klik vervolgens op de OK-knoppen in het wachtwoordtoewijzingsvenster en in het browserinstellingenvenster.

Aanbevolen: