Veilige Modus Vinden

Inhoudsopgave:

Veilige Modus Vinden
Veilige Modus Vinden

Video: Veilige Modus Vinden

Video: Veilige Modus Vinden
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, April
Anonim

Veilige modus verwijst naar een opstartoptie voor het Windows-besturingssysteem die alleen de kernbestanden, minimale OS-services en de basisstuurprogramma's uitvoert die nodig zijn om de computer te laten functioneren.

Veilige modus vinden
Veilige modus vinden

instructies:

Stap 1

Koppel alle USB-apparaten, diskettes, cd's en dvd's los en start het systeem opnieuw op. Sluit alle programma's af en zet de computer uit. Zet de computer weer aan na dertig seconden wachten.

Stap 2

Als uw computer een enkel XP-, Vista- of 7-besturingssysteem gebruikt, drukt u meerdere keren op de F8-functietoets terwijl u de computer inschakelt. Wacht tot het venster Geavanceerde opstartopties verschijnt.

Stap 3

Als er meerdere besturingssystemen zijn geïnstalleerd, wacht u tot het OS-selectiemenu wordt gestart en selecteert u de vereiste versie met de pijltoetsen. Bevestig uw keuze door op de Enter-functietoets te drukken en direct daarna op de F8-toets. Wacht tot het venster Geavanceerde opstartopties verschijnt.

Stap 4

Selecteer Veilige modus met behulp van de pijltoetsen op uw toetsenbord en bevestig de geselecteerde actie door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 5

In sommige gevallen is het mogelijk om de bovenstaande downloadmethoden te blokkeren door virusprogramma's. Gebruik een alternatieve downloadmethode. Om dit te doen, roept u in Windows XP het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Typ msconfig in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het hulpprogramma door op de knop OK te klikken.

Stap 6

Ga naar het BOOT. INI-tabblad en pas het selectievakje toe in de regel / SAFEBOOT van het gedeelte Opstartopties. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op de knop OK te klikken en start het systeem opnieuw op (voor Windows XP).

Stap 7

Open in Windows versie 7 het hoofdmenu Start en typ msconfig in het tekstvak van de zoekbalk. Bevestig de geselecteerde actie door op de softkey met het label Enter te drukken.

Stap 8

Ga naar het tabblad Opstarten en schakel het selectievakje in de rij Veilige modus onder Opstartopties in. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op de knop OK te klikken en start het systeem opnieuw op (voor Windows 7).

Aanbevolen: