Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem In Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem In Te Achterhalen?
Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem In Te Achterhalen?

Video: Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem In Te Achterhalen?

Video: Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem In Te Achterhalen?
Video: Y2Mate is How to Upgrade Windows 10 32 Bit to 64 Bit Free 1lWgEExw3ek 360p 1614963617599 2024, April
Anonim

Gewone gebruikers zijn zelden geïnteresseerd in subtiliteiten als bijvoorbeeld de bitdiepte van de operatiekamer. Maar dit is vaak nodig, ook voor het dagelijkse werk met teksteditors of games, omdat de installatie van veel programma's kennis van de bitdiepte vereist om de gewenste versie van het product te selecteren.

Hoe de bitness van het besturingssysteem te achterhalen?
Hoe de bitness van het besturingssysteem te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Kijk naar de hoeveelheid RAM op uw pc. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het "Bureaublad" op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen". Er verschijnt een venster waarin u de hoeveelheid RAM kunt zien. Dit is de meest gebruikelijke manier om de capaciteit van het systeem te bepalen. En het bestaat uit het volgende. Als je relatief recent een computer hebt gekocht en een pakket hebt besteld dat krachtig genoeg is om bijvoorbeeld 8 GB RAM te hebben, dan is je besturingssysteem zeker 64-bit, aangezien 32-bit maximaal 3 GB RAM ondersteunt.

Stap 2

Klik op de knop "Start" en start de bewerking "Uitvoeren". Voer in het dialoogvenster dat verschijnt sysdm.cpl in en klik op "OK". Selecteer daarna in het dialoogvenster dat verschijnt het tabblad "Algemeen". Daar ziet u een inscriptie die de bitness van het besturingssysteem instelt. Bijvoorbeeld Windows XP Home Edition x64. Dit betekent dat uw systeem 64 bit is.

Stap 3

Er is een alternatieve manier. Doe alles hetzelfde, d.w.z. klik op de knop "Start" en vervolgens - "Uitvoeren", maar deze keer in het dialoogvenster schrijf winmsd.exe. U ziet een ander venster waarin u het tabblad "Type" moet selecteren. Als het systeem 32-bits is, ziet u het opschrift: "Computer based on x86". Als het systeem 64-bit is, ziet de inscriptie er als volgt uit: "Computer gebaseerd op Intanium".

Stap 4

Als u de trotse eigenaar bent van het besturingssysteem Windows Vista of Windows 7, volgt u deze stappen om de bitness van het systeem te bepalen. De volgorde van acties is hetzelfde. Klik op "Start" en vervolgens op "Uitvoeren". Schrijf in het dialoogvenster het woord "systeem" op. Selecteer in het venster dat verschijnt het item "systeem". Er verschijnt een gedetailleerde beschrijving van het systeem, waar u de bitness van uw besturingssysteem kunt zien.

Aanbevolen: