Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Bepalen?
Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Bepalen?

Video: Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Bepalen?

Video: Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Bepalen?
Video: Hoe bepaal je de bits-versie van je besturingssysteem op je computer. short version 2024, Mei
Anonim

Aanvankelijk is de bitdiepte een kenmerk van de centrale processor van de computer, die bepaalt hoeveel informatie hij per cyclus verwerkt. Deze parameter beïnvloedt de snelheid van het systeem en de mogelijkheid om meer geavanceerde hardware met de processor te gebruiken. Om de hardwaremogelijkheden ten volle te benutten, wordt software ontwikkeld die gespecialiseerd is in het werken met hardware van een bepaalde bitdiepte. U kunt de bitness van besturingssystemen achterhalen door middel van het besturingssysteem zelf.

Hoe de bitness van het besturingssysteem te bepalen?
Hoe de bitness van het besturingssysteem te bepalen?

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u Windows 7 of Vista gebruikt, opent u het hoofdmenu en selecteert u het item "Configuratiescherm". Klik in het paneelvenster op de link "Systeem en beveiliging" en klik vervolgens op het label "Systeem" om toegang te krijgen tot de vereiste applet. U kunt het op een andere manier uitvoeren - druk bijvoorbeeld op de Win-toets, typ "sys" en selecteer de link "Systeem" in de lijst met zoekresultaten. Of u kunt de sneltoetsen Win + Pauze gebruiken.

Stap 2

Zoek in het appletvenster van het Configuratiescherm, onder de kop "Basisinformatie over uw computer weergeven", het gedeelte "Systeem" en daarin de regel die begint met "Systeemtype". Na de dubbele punt in deze regel wordt de bitdiepte van uw OS-versie aangegeven.

Stap 3

U kunt deze gegevens achterhalen met behulp van een ander OS-onderdeel. Om het te starten, opent u het hoofdmenu van het systeem, typt u drie letters "sis" op het toetsenbord en drukt u op Enter. Hierdoor wordt het onderdeel met de titel "Systeeminformatie" gestart. Zoek op het hoofdtabblad, dat dezelfde naam draagt, de regel "Type" in de kolom "Element". De tweede kolom - "Waarde" - bevat de informatie die u nodig heeft. Het wordt meestal in het Engels gegeven. Als u daar de inscriptie X86-gebaseerde pc vindt, betekent dit dat de computer een 32-bits besturingssysteem gebruikt. Een 64-bits systeem wordt op X64 gebaseerde pc genoemd.

Stap 4

In Windows XP is de systeemcomponent die in de vorige stap is beschreven ook aanwezig, maar u moet deze openen via het dialoogvenster voor het starten van het programma. Vouw het hoofdmenu uit, selecteer Uitvoeren, typ vervolgens winmsd.exe en klik op de knop OK. De bepalingsmethode is hier precies hetzelfde als bij de vorige methode - het veld "Type" moet het getal 64 bevatten voor een 64-bits besturingssysteem of 86 voor een 32-bits besturingssysteem.

Stap 5

In XP kun je deze optie ook gebruiken: druk op de toetsencombinatie Win + R, typ vervolgens sysdm.cpl en druk op de Enter-toets. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Algemeen" en lees de inscriptie onder het kopje "Systeem" - als de naam van het besturingssysteem geen 64-bits (x64-editie) vermeldt, dan is het systeem 32-bits.

Aanbevolen: