Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Achterhalen
Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Achterhalen

Video: Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Achterhalen

Video: Hoe De Bitness Van Het Besturingssysteem Te Achterhalen
Video: wifi-afstandsbediening voor IR- en RF-codes Broadlink RM4C Pro, werk in Home Assistant 2024, Mei
Anonim

Het type software dat u kunt installeren, is afhankelijk van de bitness van het besturingssysteem. Programma's voor 32- en 64-bits OS-versies zijn incompatibel. Controleer daarom, als u net een computer heeft gekocht, voordat u op zoek gaat naar de benodigde programma's, eerst de bitness van uw besturingssysteem. Als u van plan bent meer dan vier gigabyte RAM te installeren, moet u er ook voor zorgen dat u een 64-bits besturingssysteem hebt geïnstalleerd.

Hoe de bitness van het besturingssysteem te achterhalen
Hoe de bitness van het besturingssysteem te achterhalen

Het is nodig

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

Als de computer een schijf met een besturingssysteem bevatte (deze wordt meestal uitgegeven bij het kopen van laptops met een reeds geïnstalleerd besturingssysteem), dan kunt u de systeemcapaciteit achterhalen door naar het pakket ervoor te kijken. U kunt ook de handleiding raadplegen die bij de OS-schijf is geleverd.

Stap 2

U kunt gebruik maken van de standaard tools van het besturingssysteem. Klik met de rechtermuisknop op "Mijn Computer". Wanneer het contextmenu verschijnt, selecteert u Eigenschappen. Er verschijnt een venster met basisinformatie over uw computer. In dit venster kunt u informatie bekijken over de bitness van uw versie van Windows.

Stap 3

U kunt ook de opdrachtregel gebruiken om de bitness van het besturingssysteem te bepalen. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's" en vervolgens - "Standaardprogramma's". Zoek en voer de opdrachtregel uit in standaardprogramma's.

Stap 4

Voer in het opdrachtpromptvenster de opdracht Systeminfo in en druk op Enter. Binnen een seconde verschijnt er informatie over uw besturingssysteem. Er zal ook zijn bitdiepte zijn.

Stap 5

U kunt ook dxdiag invoeren op de opdrachtregel. Zoek vervolgens in het geopende venster de regel "Besturingssysteem". De versie van het besturingssysteem zal daar worden geschreven, evenals de bitdiepte.

Stap 6

Mocht u naast de bitdiepte geïnteresseerd zijn in aanvullende informatie, dan kunt u gebruik maken van speciale software. Download AIDA64 Extreme Edition van internet. Installeer het op uw harde schijf en voer het uit. Nadat u informatie over de computer heeft verzameld, bevindt u zich in het hoofdmenu van het programma.

Stap 7

Zoek in het linkerdeel van het venster de regel "Besturingssysteem". Klik met de linkermuisknop op het pijltje ernaast. Selecteer in de lijst die verschijnt ook "Besturingssysteem". Daarna verschijnt uitgebreide informatie over uw OS-versie aan de rechterkant van het venster. De informatie zal in secties worden gepresenteerd. De bitdiepte in dit venster kan worden bekeken in de sectie "Systeemeigenschappen" in de waarde van de regel "Kerneltype".

Aanbevolen: