Hoe Bestanden Met Parameters Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Met Parameters Te Openen
Hoe Bestanden Met Parameters Te Openen

Video: Hoe Bestanden Met Parameters Te Openen

Video: Hoe Bestanden Met Parameters Te Openen
Video: Infosessie: Opmaak van gegevens 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee grote klassen bestanden, waarvan er één uitvoerbare programma's zijn en de andere gegevensopslag voor bestanden van de eerste klasse. Als u bijvoorbeeld dubbelklikt op een afbeeldingsbestand, start het besturingssysteem het uitvoerbare bestand van de grafische weergave en geeft het een link naar het bestand van uw keuze als parameter. Indien nodig kan de gebruiker zelf hetzelfde doen: voer het gewenste bestand uit en geef het eventuele parameters door.

Hoe bestanden met parameters te openen
Hoe bestanden met parameters te openen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u een uitvoerbaar bestand met een specifieke parameter moet uitvoeren, kunt u dit doen in Verkenner. Open bijvoorbeeld de bestandsbeheerder met de "sneltoetsen" Win + E. Voer vervolgens het volledige pad naar het gewenste bestand in de adresbalk van het programma in. Als het te ingewikkeld is om handmatig te typen, ga dan naar de map met het uitvoerbare bestand en klik op de adresbalk van "Verkenner". Het volledige pad naar de map staat er al in, u hoeft alleen de bestandsnaam toe te voegen en de vereiste parameter toe te voegen, gescheiden door een spatie. Druk vervolgens op de Enter-toets en het besturingssysteem voert het opgegeven programma uit met de opgegeven toets.

Stap 2

Hetzelfde kan worden gedaan met behulp van de zoekmachine die is ingebouwd in Windows 7 en Vista. Open het hoofdmenu door op de knop "Start" te klikken en typ in het zoekveld het volledige pad naar het bestand en vermeld alle benodigde parameters, gescheiden door spaties. Negeer de OS-pogingen om iets te vinden dat overeenkomt met uw zoekopdracht, druk gewoon op Enter als u klaar bent met typen - het resultaat zal precies hetzelfde zijn als in de vorige stap.

Stap 3

In eerdere Windows-versies kunt u in plaats van de zoekmachine het dialoogvenster voor het starten van het programma gebruiken - open het door op de Win + R-toetsen te drukken. In dit dialoogvenster is er slechts één veld waarin u het volledige pad naar het uitvoerbare bestand hoeft in te voeren en vermeld de parameters die eraan zijn doorgegeven. Het startcommando kan hier worden gegeven door op de Enter-toets te drukken of door op de knop OK te klikken. In recente versies van Windows kan deze methode ook worden gebruikt.

Stap 4

Als u met parameters geen uitvoerbaar bestand wilt openen, maar een bestand met gegevens, moet u bepalen welke van de programma's in het besturingssysteem verantwoordelijk is voor het werken met dergelijke gegevens. Voer vervolgens, met een van de hierboven beschreven methoden, het uitvoerbare bestand van dit programma uit, waarbij u het gegevensbestand specificeert als een van de parameters en alle andere toevoegt, gescheiden door een spatie.

Aanbevolen: