Hoe Mappen Te Openen Met één Klik

Inhoudsopgave:

Hoe Mappen Te Openen Met één Klik
Hoe Mappen Te Openen Met één Klik

Video: Hoe Mappen Te Openen Met één Klik

Video: Workaround voor de timeproblemen in Teams (dec 2020) 2022, December
Anonim

Comfortabel werken op de computer is onmogelijk zonder de juiste instellingen. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kan de gebruiker de schermresolutie, de snelheid van de cursorbeweging, de opties voor het openen van mappen en andere parameters aanpassen. Met name mappen kunnen met één of twee klikken worden geopend.

Hoe mappen te openen met één klik
Hoe mappen te openen met één klik

instructies:

Stap 1

Om het openen van mappen met één muisklik te configureren, opent u in het besturingssysteem Windows XP: "Start" - "Configuratiescherm" - "Mapopties". Zoek op het tabblad Algemeen het gedeelte Muisklikken onder aan het venster.

Stap 2

Selecteer Openen met één klik, Selecteer Met aanwijzer en klik op OK. In hetzelfde gedeelte kunt u ook het uiterlijk van de onderstreping aanpassen door Pictogrambijschriften onderstrepen of Pictogrambijschriften onderstrepen bij zweven te kiezen. De tweede optie is handiger, omdat de mapnamen alleen worden onderstreept als u de muisaanwijzer erop plaatst.

Stap 3

In het Windows 7-besturingssysteem wordt het openen van mappen op dezelfde manier ingesteld - open het "Configuratiescherm" en selecteer "Mapopties". U kunt hetzelfde venster vanuit elke map openen door op "Organiseren" te klikken en "Mapopties" te selecteren in het menu dat wordt geopend. Er is ook een derde optie - klik op "Start", typ "mapopties" in de zoekbalk en druk op "Enter". Verdere configuratie wordt op dezelfde manier uitgevoerd als in Windows XP.

Stap 4

Zorg ervoor dat u de cursorsnelheid aanpast door het Configuratiescherm te openen en Muis - Aanwijzeropties te selecteren. Sleep de schuifregelaar om de cursor op de gewenste snelheid te zetten. Als u dubbelklikt om mappen te openen, kunt u daar ook de dubbelkliksnelheid instellen. Doorgaans stellen geavanceerde gebruikers de cursor- en dubbelkliksnelheden op een hoger niveau in.

Stap 5

Wanneer u met een liquid crystal monitor werkt, moet u de ClearType-optie inschakelen; zonder deze worden lettertypen op het scherm slecht weergegeven. Open "Configuratiescherm" - "ClearType-instelling". Vink het vakje aan naast "ClearType inschakelen" en klik vervolgens op de knop "Wizard uitvoeren". Selecteer in het geopende venster de optie voor tekstkwaliteit die u het beste bevalt.

Populair per onderwerp