Hoe XP Home Te Updaten

Inhoudsopgave:

Hoe XP Home Te Updaten
Hoe XP Home Te Updaten

Video: Hoe XP Home Te Updaten

Video: Hoe XP Home Te Updaten
Video: Upgrade Windows XP Home to Professional Without Reinstalling 2024, Mei
Anonim

Er zijn meer dan vijf jaar verstreken sinds de release van het besturingssysteem Windows XP. Sommige gebruikers geloven nog steeds dat dit systeem het meest stabiel is. Studies tonen aan dat dit slechts een gewoonte en onwil is om nieuwe oplossingen en nieuwe functies van de nieuwste besturingssystemen van de Windows-familie uit te proberen.

Hoe XP Home te updaten
Hoe XP Home te updaten

Noodzakelijk

Windows Vista-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Veel gebruikers, die het nieuwe besturingssysteem hadden geprobeerd, zeiden dat XP stabieler was dan zijn jongere broer. Deze mening bestond ook tijdens de overgang van Windows 98 naar 2000 en van Windows 2000 naar XP. Op de een of andere manier zal het besturingssysteem moeten worden bijgewerkt. de ontwikkelaar is altijd meer geïnteresseerd in nieuwe producten.

Stap 2

Het upgraden van besturingssystemen uit de Windows XP-serie naar Vista heeft veel voordelen, in tegenstelling tot een "schone" installatie van het systeem: alle instellingen van het systeem en interne programma's blijven op hetzelfde niveau, daarom is het niet nodig om ze opnieuw te configureren. U kunt het hulpprogramma Windows Easy Transfer van Microsoft gebruiken om alle instellingen over te zetten. Het enige nadeel bij het updaten van het systeem is dat sommige applicaties opnieuw moeten worden geïnstalleerd (niet alle applicaties starten op een nieuw systeem).

Stap 3

Let bij het kiezen van een versie van het besturingssysteem Windows Vista op Vista Home Premium en Vista Ultimate. Deze 2 versies bevatten alle softwarepakketten die voor dit systeem mogelijk zijn. Als je minder veeleisend bent van de standaardprogramma's die worden meegeleverd, kies dan voor Vista Home Basic Edition (er is niets overbodigs).

Stap 4

Voordat u het besturingssysteem bijwerkt, vergeet dan niet om belangrijke bestanden en mappen over te brengen naar een andere harde schijfpartitie, als er maar één partitie is, kopieer ze dan naar verwisselbare media (flashkaart of dvd-schijf). U kunt ook het hulpprogramma voor de harde schijf uitvoeren en de harde schijf in verschillende partities verdelen voordat u een nieuw besturingssysteem installeert.

Stap 5

Open na het overzetten van belangrijke bestanden de lade van uw drive en plaats de installatieschijf van Windows Vista. Wanneer deze schijf opstart, verschijnt er een menu op het scherm, selecteer "Installeren". In het volgende venster moet u de "Update" van het bestaande besturingssysteem aanwijzen. Wanneer u "Nieuwe installatie" selecteert, wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten en de systeempartitie van de harde schijf te formatteren.

Stap 6

Zodra de bestanden die nodig zijn voor de update van de schijf zijn gekopieerd, start de computer automatisch opnieuw op. Het installatiemenu verschijnt op het scherm, waarin u de partitie moet specificeren waarop het systeem zal worden geïnstalleerd. Tijdens de installatie verschijnen periodiek vensters waarin u persoonlijke gegevens moet invoeren. Als u merkt dat het scherm plotseling leeg wordt, let er dan niet op, het proces van het installeren van de stuurprogramma's voor de videokaart is aan de gang.

Stap 7

Afhankelijk van de efficiëntiefactor kan de installatie 40 tot 60 minuten duren. De volgende herstart van de computer geeft het einde van de computerinstallatie aan. U ziet een scherm van het Windows Vista-besturingssysteem, dat moet worden geregistreerd, anders is de levensduur slechts 30 kalenderdagen.

Aanbevolen: