Hoe Plaats Ik Een Icoon

Inhoudsopgave:

Hoe Plaats Ik Een Icoon
Hoe Plaats Ik Een Icoon

Video: Hoe Plaats Ik Een Icoon

Video: iOS 14 | Personaliseer je iphone! *widgetsmith, app icoon veranderen, quotes u0026 meer* ★ It's Jamie 2022, November
Anonim

Pictogrammen zijn afbeeldingen die de inhoud van een snelkoppeling, programma of bestand vertegenwoordigen. Ze worden gebruikt om snel verschillen te vinden tussen items op het bureaublad of in een map. Op het bureaublad van uw computer vindt u bijvoorbeeld 2 bestanden met dezelfde naam, maar met verschillende resoluties. Uiterlijk zullen ze worden onderscheiden door een pictogram.

Hoe plaats ik een icoon
Hoe plaats ik een icoon

Noodzakelijk

Standaardbesturingselementen voor mapitems

instructies:

Stap 1

Als u snel naar uw bureaublad (computer) kijkt, ziet u veel mappen en snelkoppelingen - dit zijn bureaubladelementen. Elk dergelijk element kan worden gewijzigd, d.w.z. vervang het pictogram. Om pictogrammen op het bureaublad te plaatsen, volstaat het om basiskennis te hebben van de besturingssystemen van de Windows-lijn. Zoek een bestand in de map die u vanaf het bureaublad wilt uitvoeren, klik er met de rechtermuisknop op, selecteer Verzenden en selecteer vervolgens Bureaublad (snelkoppeling maken). Er verschijnt dus een snelkoppeling op het bureaublad, waarvan de grafische basis een pictogram zal zijn.

Stap 2

Om de weergave-instellingen voor een nieuw gemaakte snelkoppeling te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het object en selecteert u "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Snelkoppeling" en klik op de knop "Pictogram wijzigen".

Stap 3

Selecteer in het geopende venster "Pictogram wijzigen" een door het systeem voorgesteld pictogram of probeer uw afbeelding als pictogram in te stellen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Bladeren", specificeert u het pad naar de afbeelding en klikt u op de knop "Openen". Het Windows-besturingssysteem herkent bestanden met de.ico-extensie als pictogrammen. Dergelijke bestanden kunnen worden gemaakt met speciale programma's, of u kunt proberen ze persoonlijk te maken. Om uw eigen pictogram te maken, moet u een geschikte afbeelding vinden, aangezien deze klein zal zijn. Pictogrambestanden kunnen 16, 32 en 48 pixels breed (hoog) zijn.

Stap 4

Open Paint, dat standaard bij Windows-besturingssystemen wordt geleverd. Klik op het menu Start, selecteer Uitvoeren, typ mspaint in het geopende venster en klik op OK. Druk in het hoofdvenster van het programma op de toetsencombinatie Ctrl + O en selecteer het bestand dat geschikt is voor het toekomstige pictogram.

Stap 5

Druk nu op de sneltoets Ctrl + W, u ziet het venster "Stretch and Skew". Hier moet u de waarde in procenten opgeven waarmee u de afbeelding gaat verkleinen. Afhankelijk van de grootte van uw afbeelding kunnen percentages toenemen of afnemen. Voor het eerst kun je beide waarden op 50% zetten. Druk op de sneltoets Ctrl + E en controleer de grootte van uw afbeelding. In eerste instantie kunt u proberen de grootste grootte voor het pictogram te krijgen - 48 pixels. Als uw waarde veel hoger is, probeer dan opnieuw om de afbeelding te verkleinen door op Ctrl + W te drukken.

Stap 6

Nadat het gewenste resultaat is bereikt, hoeft u alleen nog maar het bestand op te slaan. Druk op de sneltoets Ctrl + S en klik op de knop Opslaan. Om een ​​bestand met een standaard bmp-extensie om te zetten in een ico-bestand (pictogram of pictogram), moet u het hernoemen met behulp van de bestandsbeheerder Total Commander of door de weergave van extensies in uw systeem in te schakelen. Het bestand dat je nodig hebt is ontvangen, gebruik de methode beschreven in de tweede stap om het pictogram te wijzigen.

Populair per onderwerp