Hoe Maak Je Een Icoon Van Je Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Icoon Van Je Foto
Hoe Maak Je Een Icoon Van Je Foto
Anonim

De grootste moeilijkheid die zich voordoet bij het maken van een pictogram van een foto, is het kiezen van een afbeelding die er goed uit moet zien als deze vele malen wordt uitgezoomd. De plug-in voor het Photoshop ICOFormat-programma helpt om de voorbereide afbeelding op te slaan in het formaat voor pictogrammen.

Hoe maak je een icoon van je foto
Hoe maak je een icoon van je foto

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - plug-in ICOFormat;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding waarvan u een pictogram gaat maken in een grafische editor. Gebruik de optie Laag van achtergrond in de groep Nieuw van het menu Laag om de achtergrondlaag om te zetten in een bewerkbare afbeelding.

Stap 2

Om een complex pictogram te maken, verwijdert u de achtergrond van de afbeelding en laat u alleen het voorgrondobject over. Om dit resultaat te krijgen, past u de optie Alles onthullen toe in de groep Laagmasker van het menu Laag. Schakel het penseel in, klik op het gemaakte masker in het lagenpalet en schilder over de achtergrond, waarbij u zwart als hoofdkleur kiest.

Stap 3

Als het object waarvan u een pictogram wilt maken zich op een effen achtergrond bevindt, selecteert u de achtergrondkleur met het gereedschap Toverstaf en vult u het masker in de selectie met de verfemmer.

Stap 4

Verklein het document zodat de lange zijde niet meer dan driehonderd pixels is. Als u een grote afbeelding gebruikt, verkleint u de afbeelding in verschillende stappen met behulp van de optie Afbeeldingsgrootte in het menu Afbeelding, waarbij u het formaat telkens met vijfentwintig procent wijzigt. Selecteer Bicubisch Scherper als de interpolatiemethode.

Stap 5

Een grote afbeelding met veel kleine details moet een beetje wazig zijn voordat het formaat wordt gewijzigd. Gebruik hiervoor de optie Gaussiaans vervagen in de groep Vervagen van het menu Filter. De vervagingsstraal moet ongeveer een halve pixel zijn.

Stap 6

Gebruik de optie Nieuw van het menu Bestand en maak een nieuw document in de vorm van een vierkant van 256 px met een transparante achtergrond. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de miniatuur naar het venster van het gemaakte document te slepen. Verklein indien nodig de grootte van de afbeelding iets met de optie Vrije transformatie van de groep Bewerken, zodat het hele fragment, dat uw nieuwe pictogram wordt, in het venster past.

Stap 7

Als je de achtergrond niet van de foto hebt verwijderd, kun je het pictogram met afgeronde hoeken maken. Om dit te doen, maakt u een masker met de optie Alles verbergen van de groep Laagmasker, schakelt u het gereedschap Afgeronde rechthoek in de modus Pixels vullen in en tekent u een witte rechthoek met afgeronde hoeken op het masker.

Stap 8

Sla het resulterende pictogram op in een bestand met de ico-extensie met behulp van de optie Opslaan als van het menu Bestand. Als dit formaat niet in de lijst met beschikbare formaten staat, is de grootte van de opgeslagen afbeelding groter dan 256 pixels aan de grotere kant.

Aanbevolen: