De Uitschakeltijd Voor Uw Computer Instellen

Inhoudsopgave:

De Uitschakeltijd Voor Uw Computer Instellen
De Uitschakeltijd Voor Uw Computer Instellen

Video: De Uitschakeltijd Voor Uw Computer Instellen

Video: De Uitschakeltijd Voor Uw Computer Instellen
Video: Een los beeldscherm aansluiten op je laptop (Windows) + de instellingen 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat de uitvoering van het programma langer duurt dan we ons achter de computer kunnen veroorloven. Hiervoor hebben veel applicaties een speciale functie ontwikkeld om het systeem uit te schakelen nadat de operatie is voltooid. Als er echter geen beschikbaar is, kunt u de afsluiting zelf configureren op elk gewenst moment.

De uitschakeltijd voor uw computer instellen
De uitschakeltijd voor uw computer instellen

instructies:

Stap 1

Gebruik de standaardmethode waarvoor geen extra software hoeft te worden geïnstalleerd. Open hiervoor het menu "Start", zoek het item "Uitvoeren" erin. U ziet een klein venster met een lijn. Voer hierin "om 23:00 shutdown -s" in. Wees voorzichtig bij het invoeren van de opdracht, sla op deze manier spaties op. In plaats van 23.00 uur kunt u natuurlijk een ander tijdstip instellen. Voordat het systeem wordt afgesloten, waarschuwt het systeem de gebruiker, zodat hij tijd heeft om alle gegevens op te slaan.

Stap 2

Open de catalogus met standaardprogramma's via het menu "Start", selecteer "Systeem" in de lijst en vervolgens "Geplande taken". Het toepassingsdialoogvenster wordt geopend, klik op het pictogram "Nieuwe taak".

Stap 3

Nadat de wizard Taakplanning op het scherm verschijnt, selecteert u in het venster de naam van het programma, waarvan de uitvoeringstijd door u wordt bepaald. In feite kunt u absoluut elk item uit de lijst kiezen, het zal geen enkele rol spelen.

Stap 4

Stel de frequentie van de automatische uitvoering van de taak in en specificeer vervolgens de start- en eindtijden van het programma. Klik volgende.

Stap 5

Voer het wachtwoord in voor uw account, waarvoor u meestal inlogt op het systeem. Als er geen wachtwoord is ingesteld, corrigeert u dit. Ga naar Configuratiescherm en vervolgens naar Gebruikersaccounts. Selecteer "Wachtwoord instellen". Voer het vervolgens in het geplande taakvenster in.

Stap 6

Vink in de wizard Taakplanning het vakje aan naast de actie "Geavanceerde opties instellen" en klik op de knop "Voltooien".

Stap 7

Klik vervolgens in het menu met toegewezen taken voor het programma van onze keuze met de rechtermuisknop en selecteer het menu-item "Eigenschappen". Het adres van het programma wordt geschreven in de regel tegenover het woord "Uitvoeren", vervang het door op "Bladeren" te klikken en het bestand shutdown.exe te selecteren in de map C: WINDOWSsystem32. Pas de wijzigingen toe en sluit het programma.

Aanbevolen: