Hoe Kies Je Een Casekoeler?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Casekoeler?
Hoe Kies Je Een Casekoeler?

Video: Hoe Kies Je Een Casekoeler?

Video: Hoe Kies Je Een Casekoeler?
Video: How To Choose The BEST Fans For Your PC Build 2024, Mei
Anonim

Zowel het koelrendement van de componenten als het geluidsniveau zijn afhankelijk van case coolers. Alle computerkasten hebben ruimte voor ventilatoren, maar worden vaak niet gebruikt. Hoe maak je een competente selectie van koelers om voor de nodige koeling te zorgen?

Hoe kies je een casekoeler?
Hoe kies je een casekoeler?

instructies:

Stap 1

De grootte. Voordat u koopt, moet u het deksel van de koffer openen en de afmetingen van de stoelen voor koelers bekijken en ook hun waarschijnlijke aantal berekenen. Op basis van de maat moet je een keuze maken. Dit kunnen kofferkoelers zijn met een diameter van 80 mm, 92 mm en 120 mm. Ventilatoren van 80 mm en 92 mm zijn uitwisselbaar, omdat de gaten voor hun montage zich op hetzelfde niveau bevinden. Maar het is beter om te kiezen voor low-speed koelers met een afmeting van 120 mm, omdat deze veel efficiënter zijn.

Stap 2

Geluidsniveau. Deze eigenschap is afhankelijk van het toerental van de koeler: hoe hoger het toerental, hoe beter de koeling van de systeemeenheid. Het wordt gemeten in decibel (dB) en wordt door de fabrikant op de verpakking aangegeven. Het geluidsniveau in het bereik van 21-30 dB wordt als een normale indicator beschouwd en zorgt voor een stille robot, en in de buurt van 35 dB is het behoorlijk luidruchtig en een reden om na te denken over het kiezen van een ander model.

Stap 3

Type lager. Deze parameter is van invloed op het geluidsniveau, de betrouwbaarheid en de bruikbaarheid van het product. Glijlagers worden als de eenvoudigste oplossing beschouwd. De kosten van dergelijke koelers zijn laag en het geluidsniveau is laag, maar de levensduur en de reikwijdte van de lagers zijn beperkt (ze tolereren geen horizontale positie en hoge temperaturen). Kogellagers zijn luider en duurzamer. Maar de beste optie zijn hydrodynamische lagers, die qua eigenschappen voorlopen op de vorige. Ook exotisch is te koop - lagers met gemengde typen. Ze zijn zelfs duurder dan hydrodynamische lagers, wat twijfel doet rijzen over de juistheid van de aankoop.

Stap 4

Bevestiging. De ventilator kan aan de behuizing worden bevestigd met metalen schroeven in goedkope modellen en rubberen schroeven in duurdere. Bovendien vermindert het tweede type bevestiging het trillingsniveau en daarmee het geluid van de koeler.

Aanbevolen: