Hoeveel RAM Ziet Windows XP?

Inhoudsopgave:

Hoeveel RAM Ziet Windows XP?
Hoeveel RAM Ziet Windows XP?

Video: Hoeveel RAM Ziet Windows XP?

Video: Hoeveel RAM Ziet Windows XP?
Video: How to check ram of Windows xp pc, supermindtech 2024, Mei
Anonim

Natuurlijk realiseert elke gebruiker van een personal computer zich dat hoe meer RAM op de computer is geïnstalleerd, hoe beter deze zal werken. Helaas kunnen besturingssystemen er maar een beperkt aantal ondersteunen.

Hoeveel RAM ziet Windows XP?
Hoeveel RAM ziet Windows XP?

Wat is RAM?

Random access memory is een van de belangrijkste onderdelen van een personal computer. De snelheid van de pc hangt af van de hoeveelheid, evenals de snelheid van het verwerken van verschillende verzoeken door de centrale processor. Als het RAM-geheugen te klein wordt, kan virtueel geheugen het probleem gedeeltelijk oplossen.

Maximaal ondersteunde RAM

Bij het kiezen en kopen van een bepaalde hoeveelheid RAM moet de gebruiker rekening houden met de maximale hoeveelheid die het besturingssysteem en het moederbord kunnen ondersteunen. Meestal is het besturingssysteem het probleem. Windows XP ondersteunt bijvoorbeeld maximaal 4 gigabyte RAM (ervan uitgaande dat er een 32-bits versie is geïnstalleerd). In het geval dat er meer van is, zal het besturingssysteem het gewoon niet lezen, respectievelijk, de rest zal niet worden gebruikt. De 64-bits versies kunnen tot 128 GB RAM ondersteunen. Helaas wordt het maximale aantal ondersteunde versies ook beperkt door de versie van het besturingssysteem, en niet alleen door de bitness.

Daarnaast wordt ook een klein deel van het RAM-geheugen besteed aan de gebruikte apparaten. Dat wil zeggen, als de gebruiker een 32-bits Windows XP-besturingssysteem en 4 gigabyte RAM heeft, wordt er ongeveer 400-500 MB besteed aan het waarborgen van de prestaties van andere apparaten.

Wat moderne besturingssystemen van de Windows-familie betreft, ze kunnen werken met 192 gigabyte RAM en Windows Server 2008 ondersteunt tot 2 terabytes. Een dergelijke uitbreiding werd mogelijk gemaakt door het gebruik van de virtuele adresruimte. Elke gebruiker van een pc kan meer te weten komen over de maximaal ondersteunde hoeveelheid RAM voor elke versie van Windows op hun officiële website. Over het algemeen is voor goede prestaties van een personal computer tegenwoordig minimaal 4 gigabyte RAM nodig (mits de computer als een soort multimediastation wordt gebruikt). Als alleen kantoortaken op een pc worden uitgevoerd en alleen kantoortoepassingen worden gebruikt, is 1-2 gigabyte RAM voldoende. Als de gebruiker een pc gebruikt voor zowel games als kantoortoepassingen, is het natuurlijk beter om de hoeveelheid RAM zo groot mogelijk te maken.

Aanbevolen: