Hoe RAM Eruit Ziet

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Eruit Ziet
Hoe RAM Eruit Ziet

Video: Hoe RAM Eruit Ziet

Video: Hoe RAM Eruit Ziet
Video: Dit is hoe je een Aanstormend Wild Dier Tegenhoudt 2024, April
Anonim

Random Access Memory, of Random Access Memory (RAM) wordt gebruikt om tussentijdse resultaten van het werk van de centrale processor en geïntegreerde videokaart op te slaan. De snelheid en betrouwbaarheid van de computer hangt sterk af van de kenmerken van het RAM-geheugen.

https://wallpampers.ru/wallpapers/21309/bigpreview Memory
https://wallpampers.ru/wallpapers/21309/bigpreview Memory

instructies:

Stap 1

Structureel is de RAM-module een smalle meerlaagse strook textoliet, waarop geheugenmicroschakelingen, een printplaat met toegepaste elementen en een verbindingsconnector zijn geplaatst. Als de geheugenchips slechts aan één kant op de RAM-strip zijn gesoldeerd, wordt de module eenzijdig genoemd, als deze aan beide zijden dubbelzijdig wordt genoemd.

Stap 2

RAM wordt vluchtig geheugen genoemd omdat het wordt gereset naar nul wanneer het wordt losgekoppeld van de voeding. Het moederbord bevat ook niet-vluchtig geheugen, of alleen-lezen geheugen (ROM), dat wordt gevoed door een batterij.

Stap 3

Zoals elk elektronisch apparaat warmen geheugenchips op tijdens het gebruik, waardoor hun prestaties afnemen. Sommige fabrikanten plaatsen koellichamen op de modules voor een betere warmteafvoer. Radiatoren kunnen op microschakelingen worden gelijmd of met vergrendelingen op een textolietstrip worden bevestigd.

Stap 4

Geheugen verschilt in typen. Er zijn momenteel 3 soorten RAM in gebruik: DDR, DDR2 en DDR3. DDR-geheugen is in productie sinds 2001. Het kan 2 bits informatie overbrengen naar de klemborden met de centrale processor en videokaart in één cyclus van de geheugenbus. De verbindingsconnector heeft 184 pinnen. De volgende generatie RAM was DDR2-geheugen met 240 pinnen op de socket, die 4 bits per klokcyclus verzendt. DDR3-geheugen draagt 8 bits per klokcyclus over.

Stap 5

Bovendien variëren RAM-modules in vormfactor. Elk moederbordmodel is ontworpen om met een specifiek type geheugen te werken. Om het foutief aansluiten van RAM incompatibel met dit moederbord te voorkomen, is een kleine uitsparing gemaakt in de module aansluitconnectoren, de zgn. Een "sleutel" die overeenkomt met de "sleutel" van de RAM-socket op het moederbord. Er zijn momenteel geen moederborden die zijn ontworpen om met DDR-geheugen te werken.

https://site.bixnet.com/images/products/ddr-compare
https://site.bixnet.com/images/products/ddr-compare

Stap 6

De belangrijkste kenmerken van RAM zijn capaciteit en kloksnelheid. Hoe hoger deze indicatoren, hoe sneller de informatieverwerking plaatsvindt. Als er verschillende RAM-modules op het moederbord zijn geïnstalleerd, werkt de computer met de snelheid van de langzaamste. Om de prestaties echt te verbeteren, kunt u het beste modules met dezelfde klokfrequentie selecteren die zijn getest om samen te werken. Deze kits worden KIT's genoemd.

Aanbevolen: