Waarom De Laptop Heet En Lawaaierig Is

Inhoudsopgave:

Waarom De Laptop Heet En Lawaaierig Is
Waarom De Laptop Heet En Lawaaierig Is

Video: Waarom De Laptop Heet En Lawaaierig Is

Video: Waarom De Laptop Heet En Lawaaierig Is
Video: How To Fix a Water Damaged Laptop 2024, Mei
Anonim

Een moderne laptop verschilt qua prestaties niet van stationaire personal computers. Maar de laptop is meer vatbaar voor oververhitting en overmatig geluid, dus het is de moeite waard om uit te zoeken waarom dit gebeurt.

Waarom de laptop heet en lawaaierig is
Waarom de laptop heet en lawaaierig is

Ontwerpkenmerken

Vanwege het feit dat de laptop compact en mobiel is, bevinden de apparaten erin zich veel dichterbij dan in een conventionele stationaire pc, zodat de luchtcirculatie in de laptop wordt belemmerd. Dit is meestal de reden voor de hoge temperatuur van het apparaat. Om dit te verminderen, moet u regelmatig de netheid van het koelsysteem van de laptop controleren en de staat van de koelpasta controleren die nodig is om de temperatuur van de processor te verlagen.

Geluidsoverlast

Er kunnen verschillende bronnen van laptopruis zijn. Ten eerste is het hetzelfde koelsysteem. Om het stil en efficiënt te laten werken, moet het regelmatig, ten minste eenmaal per kwartaal, worden schoongemaakt. Overmatige ruis kan afkomstig zijn van de harde schijf, het cd-station of de videokaart. Als het koelsysteem schoon en bewezen is en geluid maakt, moet u de laptop hoogstwaarschijnlijk naar een gespecialiseerd servicecentrum brengen.

De prijs van koelpads kan variëren van 300 tot 5000 roebel, afhankelijk van het vermogen en de extra functionaliteit.

Preventieve maatregelen

Naast het schoonmaken van het koelsysteem en het vervangen van de koelpasta, is het aan te raden om de laptop zo min mogelijk van plek naar plek te verplaatsen. Ook al is het een draagbare techniek, de kwaliteit ervan draagt niet altijd bij aan veranderende bedrijfsomstandigheden. Als de laptop zelf gevoelig is voor ruis, dan is dit niet altijd een technisch defect. Het feit is dat sommige high-power laptops veel van het koelsysteem eisen, dus het kan vaak lawaai maken.

Om de temperatuur van de laptop te verlagen en de belasting van het koelsysteem te verminderen, is het noodzakelijk om een speciaal koelkussen aan te schaffen dat gekoelde lucht onder de onderkant van de laptop blaast. Als er geen geld is voor de aankoop, kunt u de laptop een beetje kantelen en onder één rand een boek of iets vervangen waarvoor het kan worden gerepareerd. Dit zorgt voor voldoende luchtcirculatie aan de onderkant van de laptop.

Gevorderde gebruikers ontwerpen vaak hun eigen laptopkoelsystemen van oude ventilatoren. Als dit echter niet lukt, kan dit systeem de USB-uitgangen van de laptop beschadigen, waardoor de garantie komt te vervallen.

Een stille laptop kiezen

Om ervoor te zorgen dat de laptop stil werkt, moet je de verkoper vragen om hem aan te zetten en een programma uit te voeren waardoor hij hard werkt en dienovereenkomstig opwarmt. Als het geluid van ventilatie past bij de koper, dan kan hij het kopen. Als een laptop een krachtig gaming-pakket heeft, dan zal hier een compromis moeten worden gevonden, want te stille ventilatie betekent onvoldoende koeling van de laptop en dit gaat gepaard met voortijdige storingen. Met andere woorden, er zullen veel meer geluidsbronnen van een laptop komen.

Aanbevolen: