Waar Kunt U Uw Oude Computer Verkopen?

Inhoudsopgave:

Waar Kunt U Uw Oude Computer Verkopen?
Waar Kunt U Uw Oude Computer Verkopen?

Video: Waar Kunt U Uw Oude Computer Verkopen?

Video: Waar Kunt U Uw Oude Computer Verkopen?
Video: Computer demonteren met uitleg per onderdeel 2024, Mei
Anonim

Computers zijn een onderdeel van het dagelijks leven geworden en worden niet alleen gebruikt voor werk of studie, maar ook voor amusement. Hun ontwikkeling gaat zo snel dat computers binnen een paar jaar na aanschaf letterlijk verouderd zijn. Maar wat is de beste manier om uw oude computer te verkopen om een nieuwe te kopen?

Waar kunt u uw oude computer verkopen?
Waar kunt u uw oude computer verkopen?

instructies:

Stap 1

Voordat je daadwerkelijk gaat verkopen, is het goed om te weten wat je precies verkoopt. De belangrijkste kenmerken van een computer zijn:

- type en kloksnelheid van de processor;

- type moederbord;

- het merk van de videokaart en de hoeveelheid geheugen;

- de grootte van het RAM-geheugen;

- het aantal en de grootte van harde schijven.

U kunt deze gegevens opvragen via de kassabon die u hebt ontvangen door een computer aan te schaffen, of speciale programma's te gebruiken, of via het besturingssysteem. Pas na het ontvangen van informatie over de kenmerken van een computer en componenten, kunt u begrijpen hoeveel het nu kost.

Stap 2

Vervolgens moet u beslissen wat u precies wilt verkopen: de hele computer (systeemeenheid + monitor) of alleen de systeemeenheid. Oude monitoren met straalbuizen (vergelijkbaar met oude televisies) zijn in de regel door niemand meer nodig. Randapparatuur: toetsenbord, muis, koptelefoon staan ook niet in de lijst, dit in tegenstelling tot een goede geluidsinstallatie.

Stap 3

U kunt begrijpen welke prijs u voor uw oude computer moet vragen via internet of krantenadvertenties. Zoek gewoon naar de kosten van alle belangrijke computeronderdelen in winkels. Verder, afhankelijk van de levensduur en de resterende garantie, het ontvangen bedrag met anderhalf tot twee keer verminderen. Hoogstwaarschijnlijk is dit de marktprijs van uw computer.

Stap 4

Als je geen haast hebt, kan er een advertentie voor de verkoop worden geplaatst in de gratis rubriekskranten die in elke stad verkrijgbaar zijn. U hoeft alleen maar door het nummer in de krant de technische gegevens van uw auto te dicteren, de gewenste prijs en uw telefoonnummer achter te laten. Vaak kunnen gratis advertenties meerdere keren worden verlengd, hiervoor wordt geen geld gevraagd, dus uw aanbod wordt meerdere keren achter elkaar in de krant gepubliceerd.

Stap 5

Een oude computer kan online te koop worden aangeboden. Ofwel op sociale netwerken die het woord snel verspreiden, ofwel op tal van prikborden. Vergeet niet de stad aan te geven, want 500 kilometer lang zal niemand je computer pakken. Daarnaast kunt u een advertentie voor de verkoop plaatsen op thematische computerforums.

Stap 6

Ten slotte kopen veel organisaties die gebruikte apparatuur repareren en doorverkopen oude computers en componenten van het publiek. De prijs zal in dit geval hoogstwaarschijnlijk lager zijn dan u zelf heeft berekend, maar de verkoop zal onmiddellijk plaatsvinden. U moet bij een dergelijke aankoop geen relatief nieuwe computers meenemen, aangezien het verschil tussen de verwachte en aangeboden prijzen in dit geval behoorlijk merkbaar zal zijn.

Aanbevolen: