Waar Oude Computers Inleveren

Inhoudsopgave:

Waar Oude Computers Inleveren
Waar Oude Computers Inleveren

Video: Waar Oude Computers Inleveren

Video: Waar Oude Computers Inleveren
Video: Computer recycling - Gratis ophalen van oude computers 2024, Mei
Anonim

De gemiddelde levensduur van een computer is vijf jaar, waarna deze uit bedrijf moet worden genomen. Vanzelfsprekend rijst de vraag wat te doen met uw geliefde, maar al verouderde personal computer.

Experts raden het gebruik van computers met een levensduur van meer dan 5 jaar af
Experts raden het gebruik van computers met een levensduur van meer dan 5 jaar af

instructies:

Stap 1

Voordat u van een verouderde computer afkomt, is het de moeite waard om te overwegen of deze in de toekomst nuttig voor u is. Als bijvoorbeeld een nieuwe pc uitvalt, kunt u tijdelijk op de oude computer werken, zolang deze niet aan prestaties inboet. Bovendien kan de oude computer worden geüpgraded en dan zal deze niet slechter werken dan de nieuwe.

Stap 2

Als je vastbesloten bent om van een verouderd apparaat af te komen, dan kan het gemakkelijk worden verkocht, dit is misschien wel de meest winstgevende manier om van je pc af te komen. Het lijkt misschien ongelooflijk, maar zo'n apparaat is snel genoeg bij je gekocht. De koper kan een startende organisatie zijn of een gewone inwoner van uw stad. Helaas kunnen tot nu toe maar weinig mensen het zich veroorloven om een volledig nieuwe computer te kopen, zelfs op krediet, en daarom kan een oud apparaat een redding voor hen zijn.

Stap 3

Oude computers zijn interessant voor organisaties die ze repareren. Vertegenwoordigers van een dergelijk bedrijf zullen uw computer snel kopen, maar tegen een gereduceerde prijs, dan zal het apparaat hoogstwaarschijnlijk worden gedemonteerd voor reserveonderdelen. U kunt deze methode gebruiken als u uw computer zo snel mogelijk wilt verkopen.

Stap 4

U kunt een oude computer uit elkaar halen in onderdelen en deze vervolgens zelf verkopen. Houd er echter rekening mee dat het totale bedrag dat wordt ontvangen bij de verkoop van een computer in onderdelen veel lager zal zijn dan het bedrag dat u zou kunnen krijgen bij de verkoop van het hele apparaat. Bovendien kan de verkooptijd van een gedemonteerde computer drastisch toenemen, aangezien voor elk onderdeel een aparte koper moet worden gezocht.

Stap 5

Een oude personal computer kan eenvoudig worden weggegooid door hem simpelweg aan iemand te geven. Elk weeshuis, kleuterschool of school kan uw computer als cadeau aannemen, maar alles hangt af van de leeftijd. Uw oude pc kan vooral nuttig zijn in een of ander provinciaal dorp, waar de levensstandaard van de bevolking vrij laag is en het zich tegenwoordig niet kan veroorloven om zo'n belangrijk en noodzakelijk apparaat aan te schaffen.

Aanbevolen: