Hoe De Venstermodus In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Venstermodus In Te Schakelen
Hoe De Venstermodus In Te Schakelen

Video: Hoe De Venstermodus In Te Schakelen

Video: Hoe De Venstermodus In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Veel toepassingen kunnen in meerdere venstermodi worden uitgevoerd. Dit omvat de compacte venstermodus met ondersteuning voor het wijzigen van de grootte van het venster, de modus voor volledig scherm en de modus voor volledig scherm. In de regel is het handiger om films te kijken en games te spelen in de modus volledig scherm, met documenten te werken in de modus volledig scherm, en kleine applicaties zijn handiger om te starten in de venstermodus met de mogelijkheid om het formaat van het venster te wijzigen. De overgang van het ene type programma-interfaceweergave naar het andere verschilt in verschillende soorten toepassingen.

Hoe de venstermodus in te schakelen
Hoe de venstermodus in te schakelen

Noodzakelijk

Een computer met een besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Om over te schakelen naar de venstermodus in een game-applicatie, moet je de game-instellingen bezoeken. Zoek in de grafische instellingen naar het item "Weergeven in venster" of "Venstermodus". Niet alle games hebben deze mogelijkheid. In browsergames wordt de overgang van de volledige schermmodus naar de venstermodus meestal gedaan met de Esc-toets.

Stap 2

Om over te schakelen naar de venstermodus vanuit het volledige scherm wanneer u een video bekijkt in een multimediaspeler, moet u op de gewenste toetsencombinatie drukken (meestal is dit Enter, of CTRL + Enter, of ALT + Enter of CTRL + F). U kunt deze sneltoets wijzigen in de spelerinstellingen. Om dit te doen, zoekt u in het menu-item "Instellingen" - "Configuratie" - "Toetsenbord" de functie "modus volledig scherm" en wijzigt u de sneltoets naar een sneltoets die voor u geschikt is, doe dit zodat uw combinatie niet wordt herhaald met de bestaande.

Stap 3

Voor alledaagse toepassingen zijn de meest voorkomende modi de modus volledig scherm en de venstermodus met instelbare venstergrootte. Om van modus naar modus te schakelen, gebruikt u de knop in de rechterhoek van het venster - de middelste van de drie (de andere twee zijn "minimaliseer het venster" en "sluit het venster"). Schakel de toepassing naar de venstermodus door op deze knop te klikken en het formaat van het venster te wijzigen. Om dit te doen, verplaatst u de muisaanwijzer naar de rechterrand van het venster en wijzigt u de breedte, en om de hoogte te wijzigen, sleept u de onderkant van het venster op dezelfde manier.

Stap 4

Als u vaak een programma of bestand gebruikt, kunt u de venstermodus configureren om deze objecten de hele tijd uit te voeren. Om de venstermodus voor een toepassing, game of een ander bestand in te schakelen en te selecteren, maakt u (als u deze nog niet hebt) een snelkoppeling om dit object op het bureaublad te starten. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar het programma of bestand en selecteer Eigenschappen.

Stap 5

Klik op het tabblad "Venster". Zoek onder aan het dialoogvenster het selectievak Vensterwaarde. Stel de gewenste venstergrootte in - "Normale grootte", "Geminimaliseerd tot pictogram" of "Gemaximaliseerd tot volledig scherm". Bevestig de wijzigingen door op de knop "Toepassen" te klikken. Als het venster nu wordt gestart met een snelkoppeling, wordt alleen het geselecteerde formaat geopend.

Aanbevolen: