Een Consoletoepassing Starten

Inhoudsopgave:

Een Consoletoepassing Starten
Een Consoletoepassing Starten

Video: Een Consoletoepassing Starten

Video: Een Consoletoepassing Starten
Video: BETER GA JE BEGINNEN TE GAAN BEGRIJPEN DE GRONDWET | #3 2024, Mei
Anonim

Als u over de vaardigheid beschikt, kunt u een consoletoepassing efficiënter beheren dan een grafische. Dergelijke toepassingen bestaan voor alle gangbare besturingssystemen, inclusief Linux en Windows.

Een consoletoepassing starten
Een consoletoepassing starten

instructies:

Stap 1

U kunt een consoletoepassing in Linux uitvoeren in de normale en volledig schermmodus. In het eerste geval moet hiervoor een console-emulator worden uitgevoerd. Om dit te doen, klikt u op de menuknop, die eruitziet als een tandwiel in KDE, als een palm in Gnome, en er anders uit kan zien in andere grafische interfaces. Zoek in het menu de applicatie xterm, nxterm, Konsole of iets dergelijks. Er verschijnt een console-emulator met een opdrachtregel op het scherm. Als u het programma niet namens uzelf, maar namens een andere gebruiker wilt uitvoeren, voert u login in en voert u vervolgens de naam en het wachtwoord in. Om programma's weer namens u te kunnen uitvoeren, voert u logout in.

Stap 2

Druk op Ctrl + Alt + F2 om naar de console op volledig scherm te gaan. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en er verschijnt een opdrachtprompt. U kunt teruggaan naar de grafische modus door op Alt + F5 of Alt + F7 te drukken (afhankelijk van de distributie).

Stap 3

Om in Windows de opdrachtregel te starten, klikt u op de knop Start, zoekt u het item Uitvoeren in het menu en voert u de naam van het uitvoerbare bestand in - cmd. Er wordt een opdrachtpromptvenster geopend. U kunt schakelen tussen de normale en de volledige schermmodus door op de toetsencombinatie Ctrl + Enter te drukken.

Stap 4

Om een programma uit te voeren dat zich in een map bevindt waarin het pad voor het starten vanuit andere mappen is geregistreerd, hoeft u alleen de naam in te voeren. Als het pad naar de programmamap niet is opgegeven, voer het dan volledig in, bijvoorbeeld: / usr / bin / komandac: Program% 20Filesprogrammakomanda.exe

Stap 5

Om over te schakelen naar een andere map, voert u de opdracht cd in en geeft u het volledige pad naar deze map op, gescheiden door een spatie. Om het programma vanuit de huidige map uit te voeren, typt u in Linux:./ komanda In Windows typt u: komanda.exe

Stap 6

Console-bestandsbeheerders bieden veel gemak: in Linux - Midnight Commander, in Windows - Far. Gebruik in een dergelijk programma de pijltoetsen om de aanwijzer naar een map te verplaatsen en druk op Enter om ernaartoe te navigeren. Beweeg de aanwijzer over het bestand en druk op Enter om het bestand uit te voeren.

Aanbevolen: