Netwerkinstellingen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Netwerkinstellingen Wijzigen
Netwerkinstellingen Wijzigen

Video: Netwerkinstellingen Wijzigen

Video: Netwerkinstellingen Wijzigen
Video: How to Reset Network Settings in Windows 10 to Fix Internet Connection 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om de netwerkparameters en instellingen te wijzigen om een netwerk te organiseren of verbinding te maken met bestaande kanalen. Het gebruik van een gestandaardiseerde aanpak stelt u in staat om dit efficiënt en snel te doen, zelfs met minimale kennis van de structuur van computernetwerken.

Netwerkinstellingen wijzigen
Netwerkinstellingen wijzigen

Noodzakelijk

basiskennis over de opbouw van een computernetwerk

instructies:

Stap 1

Bepaal de naam van het netwerk waarin u wijzigingen moet aanbrengen. Om de volledige lijst met beschikbare netwerkverbindingen te zien, gaat u naar het Configuratiescherm van Windows in het gedeelte "Netwerkverbindingen".

Selecteer in Windows 7 in het configuratiescherm het gedeelte "Netwerk en internet" en vervolgens het item "Netwerkstatus en taken bekijken". Ga naar het "Netwerkcentrum". Om de geselecteerde netwerkverbinding te configureren, dubbelklikt u met de linkermuisknop op het pictogram. Er wordt een statusvenster voor deze verbinding geopend.

Stap 2

De set parameters voor het configureren van het netwerk wordt bepaald door de componenten die daarbij betrokken waren. In de regel zijn dit:

- Client voor Microsoft-netwerken, - Service van toegang tot bestanden en printers van Microsoft-netwerken, - QoS-pakketplanner, - Internet Protocol (TCP / IP) Het laatste onderdeel is van het grootste belang, omdat daarin het unieke IP-adres van de computer en de benodigde gateways worden geschreven.

Stap 3

Doe voorzichtig. In het besturingssysteem Windows 7 is naast het gebruikelijke internetprotocol TCP/IP (IPv4) het IPv6-protocol toegevoegd, waardoor het bereik van de gebruikte IP-adressen wordt vergroot. Het uiterlijk is te danken aan de verdere ontwikkeling van internetcommunicatie, maar tot nu toe blijft er weinig vraag naar.

Stap 4

Het is het Internet Protocol (TCP/IP) dat verantwoordelijk is voor het meeste werk van een aangepaste verbinding. Voer daarom nauwkeurig de informatie in die u van de provider krijgt voor het opzetten van het netwerk. Deze omvatten meestal het IP-adres van uw computer, het subnetmasker, het IP-adres van de gateway (de tussencomputer die verantwoordelijk is voor de routering en toegang tot externe bronnen) en de DNS-server.

Stap 5

Snelle toegang tot netwerkinstellingen is mogelijk via het bijbehorende pictogram in het systeemvak (rechtsonder op het Windows-bureaublad). Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop op het pictogram. Het instellingenvenster wordt geopend.

Stap 6

Windows 7 gebruikt voorinstellingen voor netwerken om snel de gewenste opties in te stellen. Het type "Openbaar netwerk" heeft dus het hoogste niveau van computerbeveiliging. Als u vanaf uw thuiscomputer met internet bent verbonden, is dit de beste optie. Als u van plan bent een lokaal netwerk op te zetten, moet u de optie "Thuisnetwerk" selecteren. Dit zorgt voor toegang en uitwisseling van gegevens tussen computers in uw thuisnetwerk.

Aanbevolen: