Netwerkinstellingen Opslaan

Inhoudsopgave:

Netwerkinstellingen Opslaan
Netwerkinstellingen Opslaan

Video: Netwerkinstellingen Opslaan

Video: Netwerkinstellingen Opslaan
Video: 192.168.2.1 | Stel IgniteNet Mini in 2024, Mei
Anonim

Bij actief gebruik van een laptop moet je vrij vaak verbinding maken met verschillende draadloze netwerken. Om constante langdurige herconfiguraties van de netwerkadapter te voorkomen, wordt aanbevolen om de instellingen voor elk netwerk op te slaan.

Netwerkinstellingen opslaan
Netwerkinstellingen opslaan

instructies:

Stap 1

Om de parameters van het draadloze netwerk volledig te configureren en op te slaan, wordt aanbevolen om er nu verbinding mee te maken. Volg deze stappen in Windows XP. Schakel eerst de draadloze adapter in.

Stap 2

Open het menu Start en ga naar het menu Verbindingen. Selecteer in het geopende venster "Toon alle verbindingen". Er wordt een nieuw venster geopend met de titel "Netwerkverbindingen". Zoek het pictogram "Draadloze netwerkverbinding" erin en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer "Inschakelen". Wacht tot de draadloze adapter is ingeschakeld.

Stap 3

Het bovenstaande pictogram geeft de status "Niet verbonden" weer. Klik er nogmaals met de rechtermuisknop op en selecteer Beschikbare draadloze netwerken weergeven. Selecteer het gewenste netwerk en klik op de knop "Verbinden".

Stap 4

Klik na het voltooien van de verbinding nogmaals op dit pictogram en selecteer "Eigenschappen". Klik op het tabblad Algemeen. Vink de vakjes aan naast "Melden wanneer verbonden of niet verbonden" en "Wanneer verbonden, het pictogram weergeven in het systeemvak".

Stap 5

Ga naar het tabblad "Draadloze netwerken". Vink het vakje aan naast Windows gebruiken om uw netwerk te configureren. Zoek nu het menu "Voorkeursnetwerken" en klik op de knop "Toevoegen" net daaronder. Selecteer het tabblad "Links".

Stap 6

Voer in het veld Netwerknaam (SSID) de naam in van het netwerk dat u momenteel gebruikt. Zorg ervoor dat u de volgende velden invult: "Authenticatie", "Data-encryptie", "Netwerksleutel" en "Bevestig sleutel". Schakel het selectievakje naast 'Dit is een directe computer-naar-computerverbinding' uit.

Stap 7

Ga nu naar het tabblad "Authenticatie" en selecteer de gewenste optie in het veld "EAP Type". Klik op het tabblad Verbinding. Vink het vakje aan naast 'Verbinden als het netwerk binnen bereik is'. Klik op de knop "OK" om de parameters op te slaan.

Aanbevolen: