Een Sata-controller Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Sata-controller Aansluiten
Een Sata-controller Aansluiten

Video: Een Sata-controller Aansluiten

Video: Een Sata-controller Aansluiten
Video: SATA Explanation - Ports, Cables, Controllers, Motherboards - What You Need to Know NCIX Tech Tips 2024, Mei
Anonim

Wat te doen in een situatie als uw moederbord geen sata-connector heeft geïnstalleerd en u uw apparatuur op deze connector moet aansluiten. Harde schijven worden tegenwoordig specifiek voor sata-interfaces verkocht. Het vinden van een IDE-harde schijf is problematisch. Dit is natuurlijk mogelijk, maar het kan veel tijd kosten om zo'n harde schijf te vinden. In feite kan het probleem heel eenvoudig worden opgelost - koop en installeer een sata-controller op het moederbord.

Een sata-controller aansluiten
Een sata-controller aansluiten

Noodzakelijk

Computer, sata-controller, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Koppel de computer los van de stroom. Draai de schroeven los waarmee de kap van de systeemeenheid is bevestigd en verwijder deze. De controller moet in een PCI-slot worden geïnstalleerd. Als u niet weet waar de PCI-slots zich op uw moederbord bevinden, kunt u in de technische documentatie van uw computer kijken. Heb je geen technische documentatie, zoek deze dan zelf op het moederbord op: alle slots op moederborden zijn gesigneerd. Ze bevinden zich in de regel in de linkerbenedenhoek van het moederbord, naast de aansluiting voor de grafische kaart. Afhankelijk van het model van het moederbord kan er een ander aantal PCI-slots zijn. Drie zouden minimaal moeten zijn.

Stap 2

Plaats de sata-controller eenvoudig in een van de PCI-slots en zet hem vervolgens vast met de schroef. Waar de schroef moet worden vastgedraaid, is zichtbaar nadat u de controller op het PCI-slot hebt aangesloten. Sluit de computer aan op de voeding en zet hem aan zonder het deksel van de systeemeenheid te sluiten. Wanneer het besturingssysteem opstart, zou het de controller automatisch moeten herkennen.

Stap 3

Bijna alle controllers hebben Plug & Play-technologie, dus het is niet nodig om ze te configureren wanneer ze zijn aangesloten. Installeer de software wanneer het apparaat door het systeem wordt herkend. Gebruik hiervoor de softwareschijf die bij de controller hoort. Aanvullende software zal de mogelijkheden ervan uitbreiden.

Stap 4

Zet vervolgens de computer uit en sluit de benodigde sata-apparaten aan op de controller. Vervolgens moet u de stroomkabel erop aansluiten. Kijk of uw PSU een sata-kabel heeft. Op de plaats waar de kabel op het apparaat is aangesloten, moet een inscriptie sata zijn. Als de voeding niet over zo'n kabel beschikt, kun je het apparaat niet van stroom voorzien. Schaf in dat geval een sata-stroomadapter aan. Deze liggen in elke computerwinkel.

Aanbevolen: