Tekst Invoegen In Excel

Inhoudsopgave:

Tekst Invoegen In Excel
Tekst Invoegen In Excel

Video: Tekst Invoegen In Excel

Video: Tekst Invoegen In Excel
Video: cellen en tekst samenvoegen in excel 2024, Mei
Anonim

De Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor is de meest gebruikte spreadsheettool. Het invoeren van gegevens in de cellen van de tabellen die hij maakt, kan zowel door te typen vanaf het toetsenbord als door te kopiëren uit sommige externe bronnen en te plakken in werkbladen van Excel-documenten. De laatste methode kan niet alleen worden toegepast op numerieke gegevens, maar ook op platte tekst.

Tekst invoegen in Excel
Tekst invoegen in Excel

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Om de naar het klembord gekopieerde tekst in een lege Excel-werkmap te plakken, opent u het hoofdmenu in de editor en selecteert u in de sectie "Maken" het pictogram "Nieuw boek". Het hoofdmenu in Excel 2007 wordt geopend door op de ronde Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster te klikken en wordt in 2010 vervangen door een groene rechthoekige knop met het label Bestand. Als de spreadsheeteditor nog niet is geopend, start u deze en wordt er automatisch een nieuwe werkmap gemaakt.

Stap 2

Als het fragment dat naar het klembord is gekopieerd, platte tekst is en geen gegevens met tekstopmaak, drukt u gewoon op Ctrl + V en de bewerking wordt voltooid. Houd er echter rekening mee dat alle tabbladen die tijdens het invoegproces worden gevonden, door Excel worden behandeld als scheidingstekens voor kolommen en het volgende tekstfragment in de volgende cel van de rij plaatsen. Carriage return-tekens worden behandeld als lijnscheidingstekens. Als deze inmenging van de spreadsheet-editor in de opmaak niet bij u past, gebruik dan de plakmethode uit de volgende stap.

Stap 3

Schakel de celbewerkingsmodus in - druk op de "sneltoets" F2 of dubbelklik met de linkermuisknop op de gewenste cel. Gebruik vervolgens, net als in de vorige stap, de sneltoets Ctrl + V om de inhoud van het klembord te plakken. Deze methode is ook handig voor het kopiëren van tekst naar een cel van een bestaande tabel - als gevolg van een dergelijke bewerking wordt de opmaak van de gewijzigde rij en kolom niet geschonden.

Stap 4

Als het gekopieerde fragment in tekstformaat enkele gegevens bevat, gescheiden door tabs of andere scheidingstekens, gebruik dan de "Text Import Wizard". Open de vervolgkeuzelijst door op de knop "Plakken" op het tabblad "Start" in de opdrachtgroep "Klembord" te klikken en selecteer de regel met de naam van deze wizard.

Stap 5

Volg de instructies - u wordt gevraagd om verschillende opties te kiezen voor het extraheren van gegevens uit de tekst, en de gevolgen van uw keuze zijn te zien in de tabel in hetzelfde wizardvenster, zelfs voordat u op de knop klikt om naar de volgende stap te gaan.

Aanbevolen: