Tekst Invoegen In Corel

Tekst Invoegen In Corel
Tekst Invoegen In Corel

Video: Tekst Invoegen In Corel

Video: Tekst Invoegen In Corel
Video: Видеоурок CorelDRAW. Фигурный текст. Текст вдоль кривой. 2024, Mei
Anonim

Bij het werken in Corel Draw is het soms nodig om bepaalde tekst in te voegen. Dit moet echter wel correct gebeuren om er in de toekomst mee te kunnen werken.

Corel-draw
Corel-draw

Ondanks dat Corel behoorlijk functioneel is, moet je soms je toevlucht nemen tot kleine trucjes om je werk gemakkelijker te maken. De grafische mogelijkheden van het programma zijn behoorlijk uitgebreid, maar typen is nog steeds handiger om te doen in speciale teksteditors.

Aangezien het Corel Draw-programma wordt gekenmerkt als een editor voor vectorafbeeldingen, moeten allereerst alle objecten worden omgezet in lijnen en vectoren. Daarom heeft Corel zijn eigen specifieke parameters en voorwaarden voor het werken met teksten. Als u bijvoorbeeld het commando "Omzetten naar kromme" toepast op een zin of de hele tekst, wordt de tekst automatisch een zogenaamde "vectorafbeelding". Dit betekent dat je er niet meer mee kunt werken zoals met tekst (verander het lettertype, de grootte, etc.), maar je kunt nu met letters werken zoals met een afbeelding (uitrekken op knooppunten, functies gebruiken voor vectoren).

Om tekst naar Corel over te brengen en tegelijkertijd de mogelijkheid om het op te maken niet te verliezen, moet u de geselecteerde tekst kopiëren en in het Corel-programmavenster plakken. Het is handig om de toetscombinaties "Ctrl + C" (kopiëren), "Ctrl + V" (plakken) te gebruiken.

U kunt ook tekst invoegen met de opdracht "importeren" op de eigenschappenbalk. Er verschijnt een dialoogvenster waarin het programma u vraagt om de parameters te selecteren die moeten worden opgeslagen bij het importeren van tekst.

Een document dat naar Corel is overgebracht, wordt binnen een stippellijn geplaatst, de zogenaamde tekstranden. Gestippelde opmaak helpt veel bij het werken met geplakte tekst. Als er een zwarte pijl onder of aan de rechterkant van het frame verschijnt, betekent dit dat de tekst in dit stadium niet in de opgegeven afmetingen past. In dit geval is het nodig om ofwel de randen van de tekst te vergroten door de cursor over een van de hoeken van het kader te slepen, of, met behulp van de overdracht, het gebied dat door de tekst wordt ingenomen, te wijzigen.

U kunt de tekst die in het document is ingevoegd bewerken, het lettertype en de kleurvulling wijzigen, verschillende effecten toepassen met behulp van de werkbalk, evenals de opdracht "tekst" in de "menu" -balk

Voordat u het bestand opslaat waarin het lettertype is vervangen, moet u de tekst converteren naar "curves". Om dit te doen, moet u met behulp van de werkpijl de tekst "selecteren" en vervolgens de toetscombinatie "Ctrl + Q" erop toepassen of de opdracht op de eigenschappenbalk "Ordenen" - "Converteren naar curve" gebruiken.

Aanbevolen: