Een Accountwachtwoord Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Een Accountwachtwoord Uitschakelen
Een Accountwachtwoord Uitschakelen

Video: Een Accountwachtwoord Uitschakelen

Video: Een Accountwachtwoord Uitschakelen
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, Maart
Anonim

Net als bij de overgrote meerderheid van andere besturingssystemen, is de gebruikersautorisatie in Windows gebaseerd op het invoeren van het wachtwoord voor zijn account. Thuiscomputers slaan vaak geen vertrouwelijke informatie op en het is niet nodig om gegevens te beschermen. Om het aanmelden te versnellen, is het daarom vaak zinvol om het accountwachtwoord uit te schakelen.

Een accountwachtwoord uitschakelen
Een accountwachtwoord uitschakelen

Noodzakelijk

beheerdersrechten van het huidige gebruikersaccount

instructies:

Stap 1

Open het configuratiescherm. Klik op de "Start"-knop in de taakbalk op het bureaublad of druk op de Win-knop op uw toetsenbord. Markeer het item Instellingen in het menu dat verschijnt. Wacht tot het kindermenu wordt weergegeven. Klik op het item "Configuratiescherm".

Stap 2

Ga naar de map Beheer. Zoek een snelkoppeling met de juiste naam in het huidige venster. Klik erop met de rechtermuisknop. Klik op het item "Openen" van het verschenen contextmenu.

Stap 3

Start de resource manager en voer administratieve taken uit. Dubbelklik met de linkermuisknop op de snelkoppeling "Computerbeheer" of klik er eenmaal met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen" in het contextmenu.

Stap 4

Activeer de module Gebruikers- en gebruikersgroepbeheer op de lokale computer. Vouw de knooppunten Computerbeheer (lokaal) en Hulpprogramma's uit in de sectiehiërarchie die aan de linkerkant van het toepassingsvenster wordt weergegeven. Markeer gebruikers. Aan de rechterkant van het venster wordt de interface van de geactiveerde module geopend, een lijst met gebruikers.

Stap 5

Zoek het gebruikersaccount waarvoor u het wachtwoord wilt uitschakelen. Laat u leiden door gebruikersnaam en beschrijving. Als de lijst veel elementen bevat, sorteert u deze op de kolom "Naam" door met de muis op de kop ervan te klikken. Bekijk de lijst. Markeer de gewenste invoer.

Stap 6

Begin met het wijzigen van het wachtwoord voor het gevonden account. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde item in de lijst. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer daarin het item "Wachtwoord instellen …".

Stap 7

Bekijk de informatie in het waarschuwingsvenster dat verschijnt. Als u het wachtwoord voor de geselecteerde gebruiker toch wilt uitschakelen, klikt u op OK.

Stap 8

Schakel het wachtwoord voor het geselecteerde gebruikersaccount uit. Laat de velden "Nieuw wachtwoord" en "Bevestiging" van het geopende dialoogvenster leeg. Klik OK. Er wordt een dialoogvenster weergegeven met het bericht "Wachtwoord gewijzigd". Klik OK.

Aanbevolen: