Een Bevroren Laptop Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Een Bevroren Laptop Uitschakelen?
Een Bevroren Laptop Uitschakelen?

Video: Een Bevroren Laptop Uitschakelen?

Video: Hard uitzetten van een computer of laptop kan dat kwaad ? 2022, November
Anonim

Een laptop verschilt in wezen niet veel van een gewone stationaire computer. Eigenaars van laptops moeten echter op de hoogte zijn van enkele van de functies van hun werking. Zo moet een gedwongen uitschakeling van een laptop een specifiek scenario volgen.

Een bevroren laptop uitschakelen?
Een bevroren laptop uitschakelen?

instructies:

Stap 1

Wat gaat u doen als uw desktopcomputer vastloopt? Probeer het eerst te "doen herleven" door Taakbeheer op te roepen en te proberen het niet-reagerende programma te beëindigen. Hetzelfde moet worden gedaan in het geval dat de laptop "bevriest".

Stap 2

Druk op de toetscombinatie Ctrl + Alt + Delete en start Windows Taakbeheer. Selecteer het programma waarvan de status "Reageert niet" is en klik op de knop "Taak beëindigen". Dit zou het besturingssysteem terug moeten brengen naar een werkende staat.

Stap 3

Als de "bevriezing" niet kan worden verwijderd met behulp van Taakbeheer, moet u drastische maatregelen nemen. Net als bij een desktopcomputer houdt u de aan/uit-knop op uw laptop een paar seconden ingedrukt. Deze actie zou de laptop moeten afsluiten.

Stap 4

Als de aan / uit-knop niet reageert op het indrukken, kunt u op een stationaire computer op een andere knop drukken - Reset (zal leiden tot een herstart), en als dit niet helpt, zet u de schakelaar in de Uit-positie op de voeding, of haal ten slotte de stekker uit het stopcontact. Maar op een laptop zou je anders moeten handelen.

Stap 5

In het geval van een mobiele computer kun je de Reset-knop en de schakelaar op de voeding niet vinden, en als je het snoer uit het stopcontact haalt, bereik je niets, omdat de laptop op batterijstroom blijft werken. Het probleem kan echter eenvoudig worden opgelost - u moet de batterij zelf een paar seconden loskoppelen.

Stap 6

Om dit te doen, koppelt u eenvoudig het netsnoer los, sluit u de laptopklep, draait u de computer ondersteboven en koppelt u vervolgens de batterij los van de laptopbehuizing. Op de meeste laptops wordt dit gedaan door een vergrendeling te verplaatsen. Door de accu los te koppelen, zet je gegarandeerd de "bevroren" laptop uit.

Populair per onderwerp