Hoe Het Bestandssysteem Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandssysteem Te Bepalen
Hoe Het Bestandssysteem Te Bepalen

Video: Hoe Het Bestandssysteem Te Bepalen

Video: Hoe Het Bestandssysteem Te Bepalen
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, Mei
Anonim

Het bestandssysteem slaat informatie op een geordende manier op verschillende media in computers op. Het definieert het formaat van de inhoud. Het systeem kan compleet anders zijn in besturingssystemen. Vaak stellen gebruikers vragen die verband houden met de definitie van het bestandssysteem. Als u informatie over uw computer wilt weten, moet u eerst de juiste software installeren.

Hoe het bestandssysteem te bepalen
Hoe het bestandssysteem te bepalen

Noodzakelijk

Personal computer, PartitionMagic-programma

instructies:

Stap 1

Open Mijn computer. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste schijf. Selecteer Eigenschappen. Ga in het venster naar het tabblad "Algemeen". Er zal een subkop zijn met de naam "Bestandssysteem" waar u kunt lezen welk bestandssysteem wordt gebruikt. Bovendien kan het bestandssysteem worden geconverteerd. Gebruik hiervoor het programma PartitionMagic. Installeer het op uw computer en voer het uit. Selecteer de gewenste schijf door met de muis te klikken en ga naar het menu "Partition Convert". Vink het keuzerondje "NTFS" aan en klik vervolgens op "OK". Klik op de knop "Toepassen" om het proces te bevestigen.

Stap 2

Als u het bestandssysteem wilt wijzigen van Fat32 of Fat16 naar NTFS, gaat u naar Start. Klik op het tabblad Uitvoeren en voer het woord "cmd" in de opdrachtregel in. Druk op de Enter-toets. Er verschijnt een zwart venster waarin u de opdracht "Secedit / configure / db% SYSTEMROOT% securitydatabasecvtfs.sdb / Cfg"% SYSTEMROOT% security emplatessetup security.inf "/ area's filestore" invoert. Druk nogmaals op de Enter-knop op uw toetsenbord. De computer zal dan opnieuw opstarten.

Stap 3

Het bestandssysteem kan worden bepaald met behulp van de console. Ga hiervoor naar "Start". Selecteer het tabblad Uitvoeren. Voer in de opdrachtregel het commando "chkntfs" in en naast de letter van het station waarvan u het bestandssysteem wilt bepalen. Druk op de "Enter"-knop om te bevestigen, dan wordt de bijbehorende informatie afgespeeld. U kunt alle inhoud naar Kladblok kopiëren en op uw lokale schijf opslaan.

Stap 4

U kunt de MidnightCommander-manager gebruiken. Het werkt met verschillende bestandssystemen. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd en uitgevoerd, kunt u informatie over elk bestand bekijken. De interface is in het Russisch, dus er zullen geen vragen zijn bij het gebruik ervan.

Stap 5

Het bestandssysteem kan ook worden bepaald met behulp van het programma Acronis Disk Director. Download dit hulpprogramma van internet of koop een schijf in een winkel. Installeer vervolgens Acronis Disk Director en voer het uit. de eerste keer dat u start, moet u de interfacemodus selecteren. Kies automatische modus. Er verschijnt een venster voor u, waarin alle lokale schijven van de computer worden weergegeven, evenals verwisselbare media die zich in de computer bevinden. Het bestandssysteemtype wordt voor elke schijf geschreven in de kolom "Type". Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet moeilijk is om het bestandssysteem te definiëren met Acronis Disk Director.

Aanbevolen: