De Systeemtijd Wijzigen?

Inhoudsopgave:

De Systeemtijd Wijzigen?
De Systeemtijd Wijzigen?

Video: De Systeemtijd Wijzigen?

Video: De Systeemtijd Wijzigen?
Video: systeemtijd instellen haas robot maaier 2024, Mei
Anonim

U kunt de systeemtijd wijzigen wanneer de computer wordt opgestart met behulp van de juiste BIOS-optie, of gewoon door de tijd rechtstreeks in de grafische interface van Windows te corrigeren. De procedure voor het wijzigen van de systeemklok in Windows Vista en Windows 7 wijkt enigszins af van die in eerdere OS-versies.

De systeemtijd wijzigen?
De systeemtijd wijzigen?

instructies:

Stap 1

Voor de besturingssystemen Windows 7 en Windows Vista dubbelklikt u eerst op de klok in de rechterhoek van de taakbalk om toegang te krijgen tot de systeemtijdinstelling.

Stap 2

Klik op het opschrift "De datum- en tijdinstellingen wijzigen" in het venster dat onder de kalender en klok wordt geopend. Op deze manier opent u een ander venster met het opschrift "Datum en tijd" in de titel.

Stap 3

Open het volgende venster op weg naar de gewenste instelling door op de knop "Datum en tijd wijzigen" te klikken. Let op het schildpictogram aan de linkerkant van deze knop - dit betekent dat toegang om deze parameter te wijzigen alleen mogelijk is als de gebruiker volledige systeembeheerdersrechten heeft. Een veld voor het wijzigen van de tijd wordt in het rechterdeelvenster geplaatst onder de ronde klok in het venster dat u opent.

Stap 4

Klik op de uuraanduiding als deze aangepast moet worden. Stel de juiste waarde in door de gewenste getallen in te voeren met het toetsenbord of door op de pijltjes aan de rechterrand van het veld te klikken, of door de pijltjestoetsen omhoog en omlaag te gebruiken. Corrigeer de minuten en seconden op dezelfde manier.

Stap 5

Klik op de knop "OK" om uw wijzigingen vast te leggen.

Stap 6

Met Windows XP hebt u direct toegang tot de systeemklokinstelling door te dubbelklikken op de klok in de taakbalk. Met deze actie wordt het tabblad "Datum en tijd" geopend, rechtsonder in een veld voor het instellen van uren, minuten en seconden. U hoeft alleen de bewerkingen uit te voeren die zijn beschreven in stap vier en vijf.

Stap 7

Het is ook mogelijk om dit onderdeel van het besturingssysteem te openen vanuit het dialoogvenster voor het starten van het programma - deze bewerking werkt hetzelfde in elk van de drie systemen. Om deze methode te gebruiken, drukt u op de toetsencombinatie WIN + R of selecteert u de regel Uitvoeren in het hoofdmenu op de knop Start. Voer vervolgens het commando timedate.cpl in, klik op OK en ga verder met het instellen van de tijd zoals beschreven in stap vier en vijf.

Aanbevolen: