Hoe Maak Je Een Video Luider

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Video Luider
Hoe Maak Je Een Video Luider

Video: Hoe Maak Je Een Video Luider

Video: Hoe Maak Je Een Video Luider
Video: How to Make Your Own Mufflers at Home (DIY) 2024, April
Anonim

Met moderne software voor het afspelen van digitale video kunt u afspeelparameters (bijvoorbeeld geluidsvolume) over een zeer breed bereik manipuleren. Soms is dit echter niet genoeg voor een comfortabele kijkervaring. In dit geval kun je de video luider maken door deze in een video-editor te verwerken.

Hoe maak je een video luider
Hoe maak je een video luider

Noodzakelijk

  • - video bestand;
  • - VirtualDub 1.9.9 (beschikbaar om te downloaden op virtualdub.org).

instructies:

Stap 1

Upload video naar VirtualDub-editor. Gebruik de sneltoetsen Ctrl + O, of klik in het hoofdmenu op het item "Videobestand openen …" in het gedeelte "Bestand". Navigeer in het geopende bestandsdialoogvenster naar de gewenste map. Selecteer het videobestand in de cataloguslijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Activeer de directe overdrachtsmodus van de videostream. Open het gedeelte "Video" van het hoofdmenu en vink het vakje "Directe stream kopiëren" aan. Dit voorkomt het verwerken van videoframes terwijl het wordt opgeslagen, waardoor de algehele verwerkingssnelheid vele malen wordt verhoogd en beeldverslechtering wordt voorkomen.

Stap 3

Schakel volledige verwerking van de audiostream in. Vouw in het hoofdmenu het item "Audio" uit en vink het item "Volledige verwerkingsmodus" aan.

Stap 4

Maak je video luider. Open het dialoogvenster "Audiovolume" door achtereenvolgens de menu-items "Audio" en "Volume …" te selecteren. Zet in het dialoogvenster de schakelaar "Volume van audiokanalen aanpassen" op de actieve status. Selecteer vervolgens, door de onderstaande schuifregelaar naar rechts te schuiven, het gewenste geluidsniveau ten opzichte van het origineel (de huidige waarde in decibel en percentage wordt rechts van de schuifregelaar weergegeven). Klik op de knop "OK".

Stap 5

Ontdek de huidige kenmerken van de audiogegevensstroom. Klik op de items "Audio" en "Conversie …" of druk op Ctrl + N. Onthoud de waarde van de bemonsteringsfrequentie die tussen haakjes staat achter het label "Geen wijziging" in de controlegroep "Bemonsteringsfrequentie".

Stap 6

Pas de coderingsparameters van de audiostream aan. Selecteer in het hoofdmenu de items "Audio" en "Compressie…". Selecteer in het dialoogvenster "Audiocompressie selecteren" uw favoriete encoder in de linkerlijst. De lijst met beschikbare coderingsmodi wordt weergegeven in de lijst aan de rechterkant. Selecteer een van de modi met een bemonsteringsfrequentie die gelijk is aan de waarde die in de vijfde stap is verkregen. Klik op de knop "OK".

Stap 7

Sla de video op. Druk op F7 op je toetsenbord of selecteer "Bestand" en "Opslaan als AVI …" in het menu. Geef een naam en pad op om het bestand op te slaan. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 8

Wacht tot de video klaar is met opnemen. Als het volume aan audiogegevens groot genoeg is, kan het proces lang duren. De verstreken en geschatte opslagtijd wordt weergegeven in het dialoogvenster "VirtuaDub-status".

Aanbevolen: